Зайшов у лікарню з гранатою - що відомо про інцидент у Чернівцях



Вчора у лікарні швидкої медичної допомоги Чернівців поліцейські затримали чоловіка з гранатою. Начальник поліції області розповів про деталі інциденту.

25 травня близько 18:30 уродженець Запорізької області зайшов до місцевої лікарні та погрожував предметом, схожим на гранату. Правоохоронці з’ясовують мотиви такої поведінки чоловіка.

"На спецлінію «102» надійшло повідомлення від лікарів медичної установи, про те, що невідомий чоловік в приміщенні лікарні погрожує гранатою. Одразу було введено спеціальну поліцейську операцію. Співробітники поліції оперативно спрацювали та затримали 35-річного уродженця міста Запоріжжя. Предмет, схожий на гранату, вибухотехніки оглянули та вилучили. Слідчо-оперативна група працює на місці, найближчим часом буде надана правова оцінка діям чоловіка",  – повідомив начальник ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Віктор Нечитайло.  

Сьогодні на брифінгу Віктор Нечитайло розповів, що коли надійшло повідомлення від лікарів, по тривозі підняли всі спецпідрозділи. Вони вивели персонал і пацієнтів у безпечну зону і затримали чоловіка. Також вибухотехніки перевірили всі приміщення лікарні, а не тільки перший поверх, де перебував чоловік.

Дійсно, факт гранати підтвердився. Зараз проводиться криміналістична експертиза. Коли результати експертизи стануть відомі, чоловіку предʼявлять обвинувачення.

За словами начальника поліції, уродженцю Запорізької області 35 років. Він перебував у неадекватному стані. У чоловіка були явні ознаки спʼяніння, але він відмовився надавати зразки для експертизи. Ніякі умови чи пакти він не висловлював.  

Чоловік був у військовій формі. Але Віктор Нечитайло каже, що зараз поліція не має офіційного підтвердження, чи він перебував на військовій службі. У Чернівцях чоловік проходив лікування.

Під час розслідування правоохоронці встановлюватимуть, чому чоловік це зробив. Тому поки що про причини й мотиви не йдеться. 

Читайте: На Буковині судитимуть водія вантажівки за смертельну ДТП

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)