Знову стануть м’якими: неймовірний лайфхак для прання старих рушників



Чому після прання рушники з м’якеньких та ніжних перетворюються у жорсткі та колючі? Швидше за все, це пов’язано з не надто високою якістю виробів, або жорсткістю води, яка тече у вас із крану. В будь-якому разі, є кілька народних та дуже ефективних способів, які допоможуть згладити обидва фактори і подарувати вашим виробам м’якість, а вам - комфорт від користування ними.

Як правильно прати рушники

Для того, щоб рушники не ставали жорсткими, їх не потрібно довго прати. Низьких температур і делікатного режиму вистачить з головою. Для прання використовуйте рідкі гелі і капсули. Вони добре проникають в тканину, злегка ароматизують її і легко виполіскуються. Зверніть також увагу на спеціальні пом'якшувачі тканин.

Як зробити рушники м'якими за допомогою солі та інших народних засобів

Для того, щоб реанімувати махрові рушники, не обов’язково витрачатися на дорогі магазинні засоби. В нагоді стане звичайнісінька сіль. У 5 л води розчиніть близько 100 г солі. У цьому розчині прополощіть чисті рушники, відтисніть їх і залиште сушитися.

Для пом’якшення рушників непогано спрацює також оцет - для цього у відсік для ополіскувача влийте 100 мл звичайного оцту (9%).