Повернення самурая: в Ужгороді відновили мініскульптурку «Дикий Захід Баффало Білла»



Кілька тижнів тому з мініскульптурки «Дикий Захід Баффало Білла», що розташована на Київській Набережній Ужгорода, неподалік транспортного мосту ім. Масарика, зник один з трьох героїв - самурай.

Повернення самурая: в Ужгороді відновили мініскульптурку «Дикий Захід Баффало Білла», фото-1

У Фонді Андрія Півня, який 2 роки тому ініціював створення цієї скульптурки для міста, ситуацію назвали злочином, що є результатом невихованості, байдужості та безкарності і пообіцяли зробити усе, аби відновити скульптурку. Минув місяць, і фігурка знову у первісному вигляді.

«Для нас було надзвичайно важливо відновити мінікомпозицію, бо вона належить ужгородцям та гостям нашого міста. Свого часу ми її встановили і передали місту. Я знаю, що людям фігурка полюбилася і в них навіть свої ритуали з нею склалися. Тому, коли зникла частина композиції, самурай, було певне розчарування. Адже час зараз такий, коли маємо об’єднуватися в боротьбі із зовнішнім ворогом, а тут, виходить, і внутрішніх ворогів досить. Однак, з іншого боку, люди, які так щиро і оперативно взялися за відновлення самурая: Емма Чорба, Богдан Корж, Орест Канич, знову довели, що наше суспільство в більшості свідоме та ідейне. Дякую їм велике і запрошую наших краян, гостей приходити на Набережну та відвідати нашу трійцю «Дикий Захід Баффало Білла», - розповідає Андрій Півень, засновник Фонду.

У Фонді також додали, що тепер мінікомпозиція перебуватиме під посиленою охороною приватної охоронної компанії.

Нагадаємо, що «Дикий Захід Баффало Білла» - перша ужгородська скульптурка з аудіо супроводом та одна з перших, встановлених у законний спосіб із усіма необхідними на те дозволами. Проєкт присвячений події, що відбулася в Ужгороді 27 червня 1906 року – виступу всесвітньовідомого американського колективу «Дикий Захід» на чолі з Вільямом Фредеріком Коді на прізвисько «Баффало Білл».

Як вдалося оперативно відновити втрачений фрагмент мініскульптурки, завдяки спільним зусиллям Фонду, мистецької спільноти та заручившись підтримкою ужгородців й гостей міста дивіться детальніше у відео.