Миколаївська випускниця передала тарілку з таврійським розписом ексспікерці Палати представників США у Парижі, - ФОТО



Випускниця миколаївського ліцею виступила на престижній церемонії у Парижі та передала Ненсі Пелосі тарілку з таврійським розписом.

Як повідомив Центр навчання і освіти дорослих "Південь", церемонія "Doctorat honoris causa" - престижна відзнака, яку присуджують французькі університети для вшанування іноземців за заслуги в науці, літературі, мистецтві.

Цьогоріч у церемонії взяла участь Ненсі Пелосі, ексспікерка Палати представників США, чия підтримка України є беззаперечною.

Закрила церемонію випускниця Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса - Поліна Підгородинська, яка нині є однією з кращих студенток французького університету Пантеон-Ассас.

Миколаївчанка Галина Щерба розповіла, що у своїй промові Поліна говорила про рідне місто Миколаїв, яке на воді, але без води, про Україну, яка потерпає від російської агресії, та її громадян, які не здаються.

Фото - Галина ЩербаФото - Галина Щерба

На пам'ять про український Миколаїв дівчина передала Ненсі Пелосі тарілочку з таврійським розписом, який спеціально для Ненсі зробила майстриня миколаївської громадської організації Центр навчання і освіти дорослих "Південь" Любов Паранюк. На тарілку разом із розписом і розробкою ескізу пані Любов витратила близько тижня. Особливістю таврійського орнаментального розпису є те, що в ньому переважає морська, рослинна, тваринна тематика, зображення морської фауни, хвиль. Головні серед кольорів — відтінки синього.

Нагадаємо, у Миколаївському зоопарку "Дідову хату" прикрасять таврійським розписом.