"Ніякого злочину не бачу": міський голова Чорткова прокоментував вручену йому підозру



Прокуратура та поліція опублікували повідомлення про те, що міський голова на Тернопільщині підписав незаконні рішення про передачу у приватну власність 7 земельних ділянок площею понад 2,4 га вартістю понад 850 тис грн. Пише видання Тернополяни.

Порушником виявився Володимир Шматько, міський голова Чорткова, який перебуваючи в дорозі, дав коментар щодо даної ситуації.

"У 2021 році на черговій сесії Чортківської міської ради 16-ма голосами було проголосовано та затверджено проекти землеустрою та технічну документацію щодо передачі у власність громадянам нашої громади земельних ділянок у кількості 7 штук. Це в селах Горішня Вигнанка, Скородинці, Біла, Переходи, Чортків. Найменша ділянка - 9 сотих, і найбільша - 1,6 гектара пану Каспрію, цю ділянку він отримав у далекі 90-ті роки і має акт постійного користування, - відзначив Володимир Шматько. - Згідно справи, яку порушили ще у 2021 році і досі тривало розслідування, були допити, і так далі, в результаті вчора вручили підозру, що міський голова підписав рішення, яке прийняли з порушенням процедури, і це є службова недбалість згідно ККУ. Ніякого злочину тут особисто я не бачу, депутати рішення прийняли, працівники поліції опитали людей. Це процедурне питання. Сума збитків по справі - це роздуто. Яка мета до кінця не розумію. Вірю, що буде прийняте мудре рішення суду. Мова йде про 2,77 гектарів землі, якими земельними ділянками люди користувалися раніше".