Кондуктори у чернігівських автобусах зникли назавжди?



До нашої редакції надходять запитання наших читачів, на які ми намагаємося знайти відповіді. Цього разу питання стосувалося громадського транспорту.

- А що, кондуктори в чернігівських автобусах зникли назавжди? Щиро кажучи, трохи нервую, коли підходжу до водія з грошима, аби заплатити за проїзд і відволікаю його від дороги. Особливо некомфортно, коли він починає рахувати здачу з чималенької купюри. Це все ж таки небезпечно! - запитала нас Вероніка Володимирівна, жителька Чернігова

Як повідомляють в Управлінні транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради, в громадському транспорті нашого обласного центру триває процес впровадження електронного квитка. На окремих міських автобусних маршрутах вже працюють машини зі стаціонарними валідаторами.

Це означає, що в автобусах, де функціонують стаціонарні валідатори, кондукторів не буде (в окремих випадках можлива присутність помічника водія, але в його обовʼязки не входить пересуватися салоном для здійснення продажу квитків).

Зверніть увагу, пані Вероніко, що вхід в автобус для оплати проїзду готівкою треба здійснювати через передні двері. Оплата — у водія або помічника водія. А щоб не відволікати водія, ви та інші пасажири можете оплатити проїзд за допомогою транспортної чи банківської картки. Як? Прикласти картку чи пристрій з технологією NFC до стаціонарного валідатора. Факт оплати проїзду контролери перевірятимуть шляхом прикладання картки, з якою була здійснена оплата, до спеціального пристрою.

Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в 
INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!