У Конотопі презентували колоритну виставку до Дня вишиванки



У Конотопі презентували колоритну виставку до Дня вишиванки , фото-1

З нагоди Всесвітнього дня вишиванки, 17 травня в Конотопському міському краєзнавчому музеї ім. О.М. Лазаревського відбулось відкриття виставки вишиванок «Вишиті обереги» із фондової колекції та приватних колекцій. На захід завітали працівники культури, майстрині-вишивальниці, шанувальники народного мистецтва, відвідувачі територіального центру соціального обслуговування Конотопської міської ради, краєзнавці.

З привітальним словом до присутніх звернулась Наталія Верба – директор музею та Зоя Шалівська – краєзнавець, член Національної спілки журналістів України.

Одна із активних учасниць виставки, це Валентина Івашко – керівник любительського об’єднання «Самоцвіт». На виставці представлені не тільки її роботи, а всієї її родини.

На виставці представлені також авторські ляльки Олени Ракітіної, одяг яких прикрашений ручною вишивкою, чудові роботи Олени Корнієнко.

«Запрошуємо бажаючих відвідати виставку вишиванок, доторкнутись до історії, де кожен візерунок, відтворений руками на полотні, транслює свою невидиму і нечутну енергетику, яка здатна впливати на душевний та фізичний стан людини, де в кожному візерунку втілено ідеї краси, добра, сподівання на краще майбутнє, передано всю гаму почуттів», – зазначили співробітники