Окупанти здійснили десяту атаку на Київ та область із початку травня: ЗСУ знищили всі повітряні цілі



російські окупанти у ніч проти 19 травня здійснили десяту повітряну атаку на Київ за 19 днів травня. Інтервал між останньою атакою – менше доби.

Про це повідомив голова КМВА Сергій Попко.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Він зазначив, що остання повітряна тривога в Києві була повʼязана із застосуванням росіянами БПЛА. За попередніми даними, вони знову запустили по столиці баражувальні безпілотники іранського виробництва «Shahed».

З тактичного огляду це був напад у кілька хвиль, з короткими інтервалами між атаками. Такою тактикою «кремлівське зло» намагається виснажити нашу ППО, а також психологічно впливати на цивільне населення, – зазначив Попко.

Водночас він наголосив, що Силам оборони України вдалося виявити повітряні цілі, які рухалися в напрямку Києва, та знищити їх. Ударів по Києву не було.

У Києві з початку травня неспокійно. Армія рф намагається атакувати столицю ледь не щодня: у ніч проти 1, 3, 7, 8, 9, 13, 14, 18 та 19 травня. Зазвичай росіяни атакували столицю ракетами та дронами або виключно дронами. Сили оборони збивають більшість повітряних цілей.

Раніше ми писали про те, що в ніч на 18 травня росія здійснила девʼятий за ліком повітряний напад на столицю з початку травня. Цього разу атака була здійснена із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію, ймовірно - крилатими ракетами типу Х-101/555.

Також розповідали, що Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України, 18 травня було знищено 29 крилатих ракет.