"Ніхто не буде змінювати адресу лікування": міський голова Сум про об'єднання медичних закладів міста



В Україні в рамках реформи Міністерства охорони здоров'я відбувається процес об'єднання медичних закладів. Міський голова Сум розповів Суспільному про те, які саме лікарні у місті мають зазнати змін.

За словами міського голови, головний меседж реформи — це скорочення адміністративних витрат і підвищення якості медичної допомоги.

“Ніхто не буде змінювати адресу лікування. Всі як лікувалися — діти в дитячій лікарні, дорослі в Сумській міській лікарні № 4, міській клінічній лікарні № 1, лікарні № 5, Клінічній лікарні Святого Пантелеймона, так і залишаються на тому лікуванні. Куди направляли сімейні лікарі, так цей напрямок медичної послуги і зберігається”, - зазначив Олександр Лисенко.

Міський голова назвав медичні заклади, які міська рада запропонувала об'єднати.

“Це Сумська міська клінічна лікарня № 1 об’єднується з Сумською міською лікарнею № 4, Клінічна лікарня Святого Пантелеймона з Сумською міською клінічною лікарнею № 5. Пологовий будинок залишається над кластером окремо і дитяча лікарня приєднується до кластера лікарень № 1та № 4, але залишається окремим об’єктом надання медичної послуги. Тільки юридично іде приєднання”, - зазначив Олександр Лисенко.

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua