На західному кордоні розпочалися оперативно-профілактичні заходи "Березень-2023"



З настанням сприятливих погодних умов на західних рубежах нашої країни збільшується кількість спроб здійснення протиправної діяльності, зокрема й незаконного переправлення осіб через державний кордон.

З метою ефективної протидії та стабілізації ситуації, що склалася в межах Закарпатської та Чернівецької областей, на ділянках Мукачівського, Чопського та Чернівецького прикордонних загонів розпочато оперативно-профілактичні заходи «Березень-2023».

В рамках цих заходів здійснюється посилення контролю за дотриманням режиму державного кордону та прикордонного режиму, нарощування сил та засобів в охороні державного кордону із активним залученням відомчої пілотованої та безпілотної авіації на ділянках відповідальності вказаних органів охорони кордону.

Посилення заходів з охорони державного кордону буде здійснено як у пунктах пропуску, так і на найбільш загрозливих напрямках на так званій «зеленій» ділянці кордону.

Оперативно-профілактичні заходи «Березень-2023» будуть проведені у три етапи а основні зусилля будуть зосереджені на українсько-румунській ділянці кордону, де наразі спостерігається найвища активізація протиправних елементів.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.