Російський Лебенсборн. Як Путін йде шляхом Гітлера, викрадаючи дітей. Подробиці, - ФОТО



Ми вже не один раз писали про те, що росія краде дітей з окупованих територій України. За останніми даними, які оприлюднив український омбудсман Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону, відомо про 16 тисяч викрадених українських дітей, які зараз перебувають на території росії. Проте ця цифра не враховує дітей, які були вивезені з  Маріуполя і Волновахи. 

«Ми досі не знаємо, скільки саме було вивезено дітей з Маріуполя. Мова йде про декілька тисяч дітей, але точне число нам не відомо. Ми не знаємо, чи дитина вкрадена, чи вона загинула, чи вона знаходиться на окупованій території. І встановити всі обставини зникнення ми зможемо тільки після деокупації Маріуполя», - кажуть в маріупольській міськраді.

Дітей, які були захоплені в окупованих містах і вивезені в росію, як правило, відправляють в будинки родинного типу або інтернати. Якщо у дитини немає родичів, які б розпочали розшук, встановити, де саме перебуває дитина, практично неможливо. І це найбільша проблема на зараз, каже Дмитро Лубінець.

Але не тільки сиріт вивозила росія. Микола Кулеба, представник організації Save Ukraine, яка займається поверненням викрадених дітей в Україну, в інтерв’ю «Настоящему времени» каже, що багато дітей потрапили на так зване перевиховання зі згоди батьків. Ті давали дозвіл вивезти дитину в табір відпочинку, бо хотіли, щоб дитина, яка пережила бомбардування, хоча б трохи відпочила. Але повернути назад своїх дітей дехто з батьків так і не зміг.

Наприклад, напередодні звільнення  Херсону росіяни масово вивозили дітей в Крим, так би мовити, на відпочинок, але коли батьки приїхали по своїх дітей, дізнались, що їх в Криму вже немає, і що їхні діти вже в Адигеї. «А ми не казали, що це відпочинок, ми казали, що везем дітей в евакуацію», - відверто брехали у вічі батькам окупанти.

Окрема тема – що саме роблять з дітьми в тих таборах. Згідно з дослідженням Єльського університету, зараз на території росії діють 43 освітні табори, де дітей – перевиховують. Змушують забути, що вони – українці. Розповідають про те, що їхня батьківщина – росія, а такої держави, як Україна – не існує.

В новинах для плебсу ця інформація подається ось так оптимістично.

Російський Лебенсборн. Як Путін йде шляхом Гітлера, викрадаючи дітей. Подробиці, - ФОТО, фото-1

Але це  - злочин. Це геноцид, стверджує український омбудсман. Дмитро Лубінець каже, що дітям забороняють розмовляти українською, говорити про Україну, тримати при собі державні символи України, вивчати мову. Україна буде вимагати окремої  групи в роботі міжнародного трибуналу, де будуть судити саме тих, хто причасний до злочинів проти українських дітей, заявив омбудсман.

Власне, путін, який офіційно бореться з нацизмом в Україні, насправді точно повторює шлях гітлерівських нацистів. 

У роки Другої світової нацисти викрали у захоплених країнах десятки тисяч дітей. Їм надали нові імена, сім'ї та ідентичність — щоб ті підживили собою виснажену німецьку націю. Але навіть у гітлерівський Німеччині Гіммлер не дякував Гітлеру за вкрадені трофеї, як це зробила уповноважена при путіні Марія Бєлова-Львова. Вона всиновила 14-річного хлопчика, викраденого з Маріуполя. А потім  подякувала путіна, що той вбив батьків дитини, через що вона і змогла його всиновити. Такий цинізм навіть Гіммлеру на думку не спав.

В усьому іншому нинішня влада росії буквально відтворює есесівський проєкт з вивезення та насильницької асиміляції дітей з окупованих Вермахтом країн, у тому числі і Радянського Союзу. За роки Другої світової війни нацисти викрали від 50 до 200 тисяч дітей. Абсолютна більшість депортованих, мабуть, так і дожила до старості, не дізнавшись правди про своє походження.

Проект із насильницької германізації дітей умовно називають «Лебенсборном». Журнал «Рестроспектива» дослідив цей проєкт. Автори дослідження стверджують, що цілі, задачі, ідеологія цього проєкту і стратегія путіна на деукраїнізацію дітей в Україні – ідентичні.

Умовний «путінізм» ґрунтується на маргінальних теоріях з 1990-х: «Україна — це анти-росія», «окрема російська цивілізація» та інші сумнівні концепти. Так само і гітлерівський націонал-соціалізм 1930-х років мав ненадійний фундамент у вигляді ідеології мега-культурної нації, якій для панування треба «очистити кров» від євреїв, бродяг, п'яниць, психічно хворих, людей з обмеженими можливостями, пише Ретроспектива.

Ідеологом і рушійною силою цієї справи був Гіммлер. Спочатку об'єднання «Лебенсборн» не прагнуло онімечення  іноземних дітей. Гіммлер задумував «Лебенсборн» інструментом підвищення народжуваності, але виключно расово чистої. Але потім у нацистській пропаганді зазвучали до болю знайомі ноти: у всьому винна демократія, що вироджується, з її західною пропагандою вседозволеності. «Німкені захоплюються американськими кіногероїнями і наслідують французьку моду, замість того, щоб заводити сім'ї і багато народжувати дітей» - писали німецькі пропагандистські видання.

 Дуже схоже на російську пропаганду, чи не так? 

Саме з таких лозунгів і розпочався процес «очищення» і «перевиховання» дітей у спеціальних таборах у Німеччині. Ось як вони виглядали.

Російський Лебенсборн. Як Путін йде шляхом Гітлера, викрадаючи дітей. Подробиці, - ФОТО, фото-2

А так це виглядає в російських освітніх таборах зараз

Російський Лебенсборн. Як Путін йде шляхом Гітлера, викрадаючи дітей. Подробиці, - ФОТО, фото-3

А ще Гіммлер вигадав ритуал освячення – замість «ганебного хрещення» дитини. 

Немовля клали поруч із бюстом Гітлера, оточеним лавровими гілками. Поруч із ним клали прапор СС і фотографію матері. Під варіації «Пісні німців» керівник дитячого будинку торкався новонародженого есесівським кинджалом та вимовляв формулу ім'я наречення. Роль Біблії виконував подарунковий том «Майн кампф» (книга Гітлера – ред.).

Думаєте, що в росії поки до цього не дійшли? Майже дійшли! Бо «Парти героя», які тепер встановлюють в маріупольських школах – що це, як не посвячення? Старайся, вчись, люби росію, співай гімн, і тобі дозволять посидіти на першій парті і доторкнутися до портрету святих путіна чи мотороли.

Російський Лебенсборн. Як Путін йде шляхом Гітлера, викрадаючи дітей. Подробиці, - ФОТО, фото-4

Все це злочини, які росія коїть за пособництва українських вчителів, що залишились в окупації, погодились на співпрацю з ворогом і допомагають російському нацизму знищувати ідентичність українських дітей.

На жаль, констатує Дмитро Лубінець, доки ми не переможемо в цій війні на полі бою, ми не зможемо повернути своїх дітей і покарати винних.

З тих 16 тисяч, які були вкрадені і про яких Україна має інформацію, повернути на Батьківщину вдалося лише 307 дітей. 

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube