єВідновлення: 18 чернігівців отримають понад 1,2 мільйони компенсацій



У вівторок, 7 листопада, виконавчий комітет міськради Чернігова затвердив рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій,терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

Цим рішенням 18 чернігівців, сумарно, отримають 1 мільйон 215 тисяч 418 гривень 83 копійки компенсацій за зруйноване або пошкоджене, внаслідок дій російсько-білоруських окупантів, майно.

При цьому варто зауважити, що 13 чернігівцям комісія у компенсаціях відмовила (п’ятьом – бо вони власними силами повністю відновили житло, сімом – через те, що вони не усунули обставини, через які їх провадження зупинялися).

На тому ж виконкомі було прийняте ще одне рішення, яке стосується надання компенсацій чернігівцям. До складу комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна ввели двох нових членів: Юрія Тополю (він є представником об’єднання добровольців «Бо Можемо») та Оксану Дубровських (головну спеціалістку відділу організації роботи з питань компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно Чернігівської міської ради).

При цьому зі складу комісії вивели Олену Бей-Лось. Однак публічно, під час засідання виконкому, про ці зміни оголошено не було – обидва рішення: й щодо компенсацій, й щодо змін у складі комісії, прийняли одноголосно та без обговорень.

Пані Бей-Лось була начальницею створеного у цьому році відділу організації роботи з питань компенсації за пошкоджене та знищене нерухоме майно міської ради, але, як нам повідомили у пресслужбі міськради, Олена Бей-Лось більше не очолює відділ.

Відповідно до інформації сайту міської ради, наразі в.о. начальниці відділу компенсацій за пошкоджене майно є Орися Трусенко.

Сєргєй Карась
Чернігівська медіа група