Ціни на овочі та фрукти на Оптовому ринку Кривого Рогу, - ФОТО



Більшість містян вже закупили овочі на зиму, тому ажіотажу на Оптовому ринку, як це було у вересні та жовтні, не спостерігається. Також поступово почала зростати середня ціна на овочі. Скільки ж коштують овочі та фрукти у Кривому Розі?

Кореспондент 0564.ua відвідав Оптовий ринок Кривого Рогу, щоб дізнатись ціни на овочі та фрукти.

Картопля

На Оптовому ринку картопля коштує від 7,5 гривень за кілограм. Варто зазначити, що за такою ціною продають дрібну картоплю. Більшу за розміром картоплю продають від 9,5 гривень за кілограм. А от картоплю сорту Циганка продають по 15 гривень за кілограм. Везуть її до нас переважно з Черкащини. Придбати картоплю на ринку можна різних сортів - Аризона, Белла Роса, П'яничка, Репанка та інші. Місяць тому картопля на цьому ж ринку коштувала від 7 гривень гривень за кілограм.

До речі, рік тому картопля на цьому ж ринку стартувала від 7 гривень за кілограм. Отже за рік ціни на цей овоч не зросли.

Цибуля

Ціни на цибулю на Оптовому ринку за місяць трохи зменшились - її продають від 9 гривень за кілограм, що на гривню дешевше ніж у жовтні. Варто зазначити, що за такою ціною продають дрібну цибулю. А от за більшу треба буде віддати від 10 до 12 гривень за кілограм. А от рік тому цибуля коштувала від 25 гривень за кілограм. Червона цибуля сорту "Ялта" коштує по 120 гривень за кілограм.

Морква 

Морква на Оптовому ринку коштує від 5 гривень за кілограм, що дешевше на 2 гривні ніж це було місяць тому. Але середня ціна на моркву зросла. Її продають по 10 гривень за кілограм. Рік тому цей же овоч коштував на ринку від 24 гривень за кілограм. 

Огірки та помідори 

На Оптовому ринку великий вибір огірків та помідорів. Переважна більшість цих овочів вирощена на Дніпропетровщині. Огірки продають від 65 гривень за кілограм, а от помідори - від 40 гривень за кілограм. Варто зазначити, що по 40 гривень продають залишки помідорів з полів. Теплічні обійдуться від 65 гривень за кілограм.

Капуста

Зросла в ціні і капуста. Місяць тому її можна було придбати від 5 гривень за кілограм. Зараз її ціна - від 7 гривень за кілограм. Пекінська капуста обійдеться від 25 гривень за кілограм. Цвітна капуста по 45 гривень за кілограм за опт і по 50 гривень за кілограм в роздріб.

Інші овочі та фрукти

Болгарський перець на Оптовому ринку можна придбати від 70 гривень за кілограм

 Груші продають від 25 гривень за кілограм за умови придбання в опт, а яблука від 9,5 гривень за кілограм. Сливи обійдуться від 33 гривень за кілограм, що вдвічі дорожче ніж у жовтні.

Сині продають від 30 гривень за кілограм, але вони не першої свіжості. Кращі на вид коштують по 45 гривень за кілограм. Кабачки продають по 65 гривень за кілограм. Гарбузи продають по 10 гривень за кілограм.

Хурма продається по 50 гривень за кілограм.

Редиску від 25 гривень за кілограм. Буряк обійдеться у 10 гривень за кілограм за умови купівлі в опт, а квасоля від 90 гривень за кілограм.

Порівняти ціни з минулим місяцем можна тут.

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.