Тарифи на опалення у Чернігові підвищать, але є «але»



Тариф на опалення та гарячу воду для абонентів «Облтеплокомуненерго» підвищиться. Таке рішення 3 листопада прийняв виконком міської ради. Але у цьому рішенні закладено своє «але».

Виконавчий комітет одноголосно прийняв рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії, послуги з постачання гарячої води АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» для потреб населення, бюджетних установ, релігійних організацій, інших споживачів».

Відповідно до нього, зокрема, тарифи на опалення та гарячу воду з урахуванням витрат на утримання та ремонт центральних теплових пунктів, для населення становитимуть 3 025,22 грн/Гкал (постачання теплової енергії, або, простіше кажучи, за опалення) та 150 гривень 19 копійок за кубометр гарячої води. Для бюджетних установ ціни будуть ще вищі – 4 470, 34 грн/Гкал за опалення та 215 гривень 30 копійок за кубометр гарячої води.

Але тут є важливе але, бо протягом дії воєнного стану та шести місяців після української перемоги, де-факто, для городян застосовуватимуться інші тарифи, що діяли ще до 24 лютого 2022-го року. Тобто для населення тариф лишається 103 гривні 48 копійок за кубометр гарячої води з рушникосушарками та 95 гривень 72 копійки без рушникосушарок й 1737,61 грн/Гкал за постачання теплової енергії (опалення).

-Ми затверджуємо тариф, але застосовуємо для населення той самий тариф, який був й в минулому, й в позаминулому роках. Тож для населення нічого не зміниться, - підкреслив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Зазначимо, що прийняте рішення стосуватиметься тільки абонентів «Облтеплокомуненерго», для абонентів чернігівської ТЕЦ члени виконкому мають прийняти окреме рішення, яке, скоріш за все буде затверджене вже наступного тижня.

Сєргєй Карась

Чернігівська медіа група