Косплей по- криворізьки: юні містяни приміряли на себе образи улюблених персонажів, - ФОТО, ВІДЕО



Юні криворіжці сьогодні зібралися на Bunka Fest -  фестиваль молодіжної субкультури, який відбувався у ПК "Мистецький". Учасники фестивалю приміряли на себе образи улюблених персонажів та підготували відповідні виступи та перформанси.

Про це сайт 0564.ua повідомляє з посиланням  на власну кореспондентку.

Поспілкувавшись з окремими учасниками фесту, ми дізнались, що такий захід відбувається у Кривому Розі не вперше, однак він припав до душі шанувальникам косплею.

Одна з учасниць, Анастасія, пояснила, що  косплей - один із видів перформансу, який полягає у відображенні в режимі реального часу певних відомих персонажів чи ідей за допомогою костюму та характерних аксесуарів. Учасники косплею ототожнюють себе з якимось персонажем, називаються його ім'ям, носять аналогічний одяг, використовують аналогічні мовні звороти. Часто під час косплею розігрується рольова гра. Костюми, зазвичай, шиють самостійно, однак вони також можуть бути замовлені в ательє чи куплені готовими.

Сучасний косплей виник в Америці у середовищі фанатів аніме та манґи, саме тому зазвичай головним джерелом такого перевтілення є манґа, аніме, відеоігри, токусацу або історичні фільми про самураїв. Іншими прототипами можуть бути j-rock/j-pop-гурти, представники Visual Kei тощо.

За словами учасниць фесту, в рамках криворізького фестивалю будуть підбиті підсумки - глядачі визначать тих учасників, яким перевтілення вдалося якнайкраще.

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.