"Час зібратися і знести": чи вдасться депутатам Тернопільської облради відправити у відставку Михайла Головка



Депутати готові відправити у відставку голову Тернопільської облради Михайла Головка.

Про це повідомив депутат облради від "Слуг народу" Денис Милий у своєму дописі у Фейсбуці. При цьому він стверджує, що Головко продовжує чіплятися за посаду і навіть терміново вийшов з відпустки. 

Втім, Денис Милий не вказує, що саме зміниться для пересічних жителів області, коли депутати знімуть з посади Головка. Що зміниться в самії облраді? Перестануть роздувати штати і працевлаштовувати добрих друзів та найближчих родичів? Кошти, які йдуть на захмарні премії членам апарату облради, нарешті скерують на щось більш важливе та нагальне? Тому ж таки Милому перестануть нараховувати систематичні премії?  Які незрозуміло за що нараховують. Нагадаємо, сесії облради не відбуваються тривалий час, тож фактично для працівників апарату не особливо і є робота. Невідомо, чи навіть всі працівники з’являються у своєму робочому кабінеті і чи повністю проводять там до відведеного часу свій робочий день. А от чималі премії всі з радістю отримують.

Цю тему Денис Милий наразі чомусь не зачепив, натомість сфокусувався на сесії, яка може стати найцікавішою політичною подією цього року.

"Поки що голова Тернопільської облради Головко продовжує чіплятися за владне крісло. Дивує, з якою заповзятістю і наполегливістю він це робить, відмовляючись зрозуміти, що це вже кінець. Сліпе несприйняття поразки і неадекватна реакція на об'єктивно існуючу дійсність. Навколо все горить, все програно і треба обирати стратегію зменшення збитків, бо ти ж не сам, є якась команда, партія і таке інше. Але ні - "горів сарай, гори і хата". І суїцидний похід до кінця, намагання грати роль мученика і жертви несправедливих переслідувань. Марно, ніхто вже не вірить.

Коли йому доклали, що депутати збирають підписи за відставку - прибіг одразу на роботу. Мета проста - не дати комусь іншому скликати за підписами сесію і спробувати заблокувати це додатково своїм розпорядженням про проведення сесії 15 листопада. Але це не має ніякого значення, оскільки підписи за скликання сесії в нас зібрані вже давно і по них минув двохтижневий термін на скликання, а отже ми можемо збиратися самі в будь-який момент.

Підписи за його звільнення ми в значно більшій кількості для прийняття рішення зібрали за останніх два дні. І тепер ніхто не може заборонити депутатам в будь-який час зібратися і знести нарешті того, хто забув, що він такий самий депутат, як і всі інші, а не цар", – написав Милий про події, які зараз вирують в облраді.

Нагадаємо, Головка разом із двома заступниками голови Тернопільської ОВА затримали на хабарі 19 червня 2023 року. За матеріалами слідства, вони вимагали майже 1,8 млн гривень у підприємця взамін на підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

28 червня Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави у розмірі 805 тисяч 200 гривень. Під час засідання суду сам Головко заявив, що ситуацію з хабарем сприйняв як отримання волонтерської допомоги на потреби ЗСУ, а з заявником він, за його словами, вже не раз перетинався під час реалізації різних волонтерських проектів.

Невдовзі Головка звільнили з-під варти на підставі внесення застави.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  https://t.me/ternopil0352