Безкоштовний швейний коворкінг відкрили на Чернігівщині



В одному з навчальних закладів Сновська запрацював швейний коворкінг, де можна безкоштовно навчитися шити, відремонтувати одяг або пошити його з нуля.

Про це повідомляє Суспільне Чернігів.

Відкрили швейний коворкінг за гроші з місцевого бюджету та міжнародних організацій. У закладі зробили ремонт, а меблі й швейне обладнання коштувало 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Директорка навчального закладу Алла Єрмоленко, ФОТО: Суспільне Чернігів

Директорка навчального закладу Алла Єрмоленко, ФОТО: Суспільне Чернігів

"Наприклад, є річ яку можна переробити, але не має обладнання чи навичок як це зробити. Як правило, річ утилізують чи ще щось. А так люди можуть прийти перешити, переробити, підшити, прикрасити аплікацією чи вишивкою. І таким чином буде економія сімейного бюджету. Якщо хтось зацікавиться він може далі розвиватися і таким чином відкрити власну справу і стати підприємцем", — каже директорканавчального закладу, в якому відкрили коворкінг Алла Єрмоленко.

Президентка «Global Communities» Керрі Гесслер-Раделет, ФОТО: Суспільне Чернігів

Президентка «Global Communities» Керрі Гесслер-Раделет, ФОТО: Суспільне Чернігів

"Я завжди рада бачити результати, які ми досягаємо за рахунок нашої співпраці з партнерами в Україні. Мені сподобалося бачити сміливих та відважних українців і мені дуже імпонує ваш дух хоробрості", — розповіла Президентка «Global Communities» Керрі Гесслер-Раделет.

За словами директорки навчального закладу Алли Єрмоленко, коворкінг працює на декілька напрямків:

  • Це уроки трудового навчання і технологій для учнів ліцею та інших навчальних закладів громади. Тобто, вони можуть приходити разом з вчителем і проводити уроки.
  • Це також для тих жителів громади які вміють шити, але вдома в них не має такого обладнання.
  • Третій напрям для тих жителів громади, які взагалі не вміють шити, але мають бажання навчитися цього. Тому, для них тут буде заплановано ціла серія майстер-класів.

У швейному коворкінгу можна не тільки підшити чи відремонтувати речі, а й пошити чи зв'язати з нуля. Наприклад, спідницю чи постільну білизну. Обов'язкова умова — свій матеріал.