Як у ДніпроОВА розглядали звернення криворіжців до Сергія Лисака, - ФОТО, ВІДЕО



Група криворіжців побувала у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації (надалі - ОВА), куди запросили авторів колективного звернення до начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, котре було йому надіслане за результатами акції "Хода свободи" у Кривому Розі. У ОВА з криворіжцями зустрілись представники юридичного департаменту.

Про це сайт 0564.ua повідомляє з посиланням на інформацію, надану криворіжцями - учасниками зустрічі в ОВА.

Нагадаємо, "Хода свободи" відбулась в суботу, 23 вересня. Завершилась вона публічною акцією біля Криворізької міськради, де, зокрема, було прийнято звернення до начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака. У цьому зверненні криворіжці вимагали від посадовця:

"1. Невідкладно розібратися з ситуацією, чому Орлов Володимирпокривав незаконне призначення Олександра Вілкула на посаду начальника військової адміністрації Кривого Рогу.

2. Розібратися, чому звернення адресоване на Ваше ім’я 27.02.23р.розглядалось заступником ОРЛОВИМ Володимиром і чи було Вас поставлено до відома.

3. Надати докази щодо Вашої офіційної заяви 08.03.23р. про громадську організацію під назвою «Рада оборони Кривого Рогу» або «Рада оборони міста», яку очолює Олександр Вілкул, або офіційно спростувати цю заяву та повідомити про офіційний статус Олександра Вілкула, підкріпивши офіційним документом, якщо він займає будь-яку офіційну посаду, або має повноваження, які на нього переклав його батька з 24.02.2022року.

4. Порушити питання, перед Президентом, за погодженням з Генеральним штабом Збройних Сил України про утворення військової адміністрації в місті Кривий Ріг з наділенням начальника цієї адміністрація повноваженнями міського голови.

5. Відповідно до статті 18 Закону України «Про звернення громадян» надати право бути присутніми при розгляді нашого звернення, завчасно попередивши про дату, час та місце розгляду скарги.

6. Подати заяву до Служби Безпеки України про негайне реагування щодо повалення Конституційного ладу групою осіб під час воєнного стану: Вілкулом Юрієм, Вілкулом Олександром, Третяк Вікторією, Піскуном Олександром та інших, якщо такі вам відомі".

Учасники акції підписали це звернення, а її організатори надіслали до ОВА.

Напередодні зустрічі у Дніпропетровській ОВА відбулась розмова однієї з організаторок акції - Вікторії Руднік з представницею ОВА, яка проінформувала, що особистої зустрічі з керівником ОВА під час візиту криворіжців не буде, звернення розглядатиметься представниками підрозділу ОВА з юридичних питань (запис телефонної розмови - на Facebook-сторінці Вікторії Руднік).

Попри це, криворіжці вирішили їхати до ОВА.

Під час зустрічі, яка відбулась 19 жовтня, криворіжці донесли до представників юридичного департаменту ОВА, що їхнє звернення було направлене на ім'я начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака і містить вимоги до нього. Один з пунктів звернення стосується особистої заяви очільника ОВА Сергія Лисака, котрий, перебуваючи на Криворіжжі 8 березня 2023 року, назвав Олександра Вілкула головою Ради оборони міста, визначивши цю структуру як громадську організацію.

Враховуючи це, криворіжці хотіли би зустрітися особисто з очільником ОВА, а не з представниками юридичного підрозділу ОВА.

Натомість представники юридичного департаменту ОВА пояснювали формат зустрічі порядком розгляду звернень громадян,перебаченим Регламентом ОВА.

В результаті обговорення сторони дійшли згоди щодо надання авторам звернення документів, котрі регламентують порядок розгляду звернень громадян (для ознайомлення). Також криворіжців запросили на прийом до начальника Дніпропетровської ОВА Сергя Лисака на середу, 25 жовтня.

Фото Даниіла Давиденка

Використані також фрагменти відео Даниіла Давиденка.

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.