Мешканці Краматорської громади заборгували понад 1 млрд грн за комуналку



Жителі Донеччини заборгували понад три мільярди за комунальні послуги, з них понад мільярд - мешканці Краматорської громади.

Загальна сума боргу за житлово-комунальні послуги в Донецькій області складає 3 млрд 175,9 млн гривень.

Про це "Суспільному" повідомила заступниця директора департаменту житлового-комунального господарства Донецької обласної військової адміністрації Лариса Гусева.

За її словами, найбільша заборгованість у Краматорській міській громаді, вона складає 1 млрд 073 млн грн, з яких 649,3 млн грн за послуги опалення.

"Ми не можемо відключити будинок, якщо там мешкають люди, багатоповерхівку, якщо там мешкають люди. Квартири мешканців, які виїхали, теж опалюються. І за це теж потрібно сплачувати", — зазначила вона.

Згідно зі ст. 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", споживач має право на несплату вартості комунальних послуг у разі їх невикористання понад 30 календарних днів за умови документального підтвердження відповідно до договору, укладеного з відповідною організацією, яка є надавачем послуг.

Проте, за словами Гусевої, це не стосується питання теплопостачання.

"Якщо це багатоповерхівка, і теплопостачання йде на всі квартири, і якщо людей немає, тепло все одно подається", — каже заступниця директорка департаменту ЖКГ.

Читайте також:

  • "Слов'янський лісгосп" проводить заготівлю дров для опалення: скільки коштують та як замовити
  • Українці отримають готівку на придбання дров
  • Коли в Україні може початись опалювальний сезон 2023-2024

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262