Сьогодні в Україні відзначають День відповідальності людини



Сьогодні, 19 жовтня, у нашій країні втретє відзначається Всеукраїнський День відповідальності людини. Його було започатковано Верховною Радою України влітку 2021 року з нагоди Дня народження видатного українця, автора "Декларації відповідальності людини" Богдана Гаврилишина.

Про це повідомляє сайт 0564.ua.

16 липня 2021 року Рада підтримала ініціативу Фонду сім'ї Богдана Гаврилишина про встановлення Всеукраїнського дня відповідальності людини 308 голосами з 356.

«З огляду на необхідність якісного перетворення українського суспільства в контексті розуміння та рівня відповідальності, а також вшанування пам'яті великого українця – Богдана Дмитровича Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини», Верховна Рада України ухвалює встановити в Україні Всеукраїнський День відповідальності людини, який відзначатиме щорічно 19 жовтня» , - йдеться у Постанові.

Кабінету Міністрів України та місцевим державним адміністраціям парламент запропонував розробити заходи щодо відзначення на державному та місцевому рівнях Всеукраїнського Дня відповідальності людини та пам'яті Богдана Дмитровича Гаврилишина.

Богдан Гаврилишин, працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва і науки, ще на початку 2010-х дійшов висновку, що однією з передумов виконання Загальної декларації прав людини, ухваленої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році, є усвідомлення та прийняття кожним членом товариства індивідуальної відповідальності всіх рівнях. У 2014 році професор створив змістовний та лаконічний документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої відбив різні рівні відповідальності, які можуть стати вказівниками до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства з погляду гуманістичних цінностей.

Фонд сім'ї Богдана Гаврилишина – благодійна організація, заснована у 2017 році дружиною та дітьми видатного українця, всесвітньо відомого економіста та візіонера доктора Богдана Гаврилишина. Головною місією фонду є підтримка молодих змінотворців для сталого розвитку ціннісно-орієнтованої України.

Сьогодні важливий і для українських пластунів, адже Богдан Гаврилишин також був пластуном. Йому належать слова:

"Якби Україна мала півмільйона пластунів, то за її майбутнє можна було б не перейматися".

Декларація відповідальності людини

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.