Садовий повідомив, скільки Львів витратить на ремонт мосту на вулиці Ковча



Ремонт мосту на вулиці Ковча цього тижня буде актуальним.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"У нас є міст на вул. Ковча. Він знаходиться в аварійному стані і вже давно всі служби наполягають, що його треба ремонтувати. Він є важливим. Він з’єднує Рясне-1, Рясне-2, і це є дорога на Польщу", - йдеться у заяві мера.

На його думку, це важлива магістраль, якою їдуть дуже важливі вантажі. "Тому ми повинні почати його капітальний ремонт. Фактично буде збудований дублюючий міст. Сума орієнтовно 100 млн грн. Тендер визначить кінцеву суму і виконавця робіт. Прошу до цього віднестися з розумінням, бо це є наша з вами безпека. Ми все припинили, будь-які проплати, все йде на армію, але безпека людей є важливою", - пояснив Садовий.

Довідка. Металевий шляхопровід з кам’яними опорами на вул. О. Ковча був побудований в 1888 р. Довжина мосту 28,5 м. Під мостом проходять 2 залізничні колії. Перші ознаки деформації кладки стояків моста були зафіксовані ще у 1960 році: у кладці зворотних стін з'явилися тріщини через збільшення постійного навантаження. У 1974 року розкриття тріщин становило 4 мм, у 1982 році – 20 мм на лівому стояці та 12 мм на правому. З 2000 р розпочалася активізація розвитку тріщин.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 16 жовтня.