Є майже у всіх: чи може лікувати масажний килимок



Масажний килимок не допоможе позбутися від зайвої ваги та болю в тілі. Для боротьби з будь-якими неприємними симптомами необхідний здоровий спосіб життя, а лікування потрібно проводити під контролем лікаря.

Аплікатор Кузнєцова – це масажний килимок, гнучка пластмасова пластина або еластичний ремінь із шипами. Їх із натиском накладають на якусь ділянку тіла – нібито з оздоровчою метою.

Що обіцяють продавці килимка

Аплікатор діє так: шипи масажера впиваються в шкіру в різних ділянках тіла та впливають на нервові закінчення. Триває процедура від 7 до 30 хвилин – залежно від скарг. В результаті виходить аналогічний голкотерапії або точковому масажу ефект.

Вважається, що на тілі розташовані точки, пов'язані з роботою різних органів та систем. Відповідно, правильна дія на ці зони може налагодити роботу організму без застосування будь-яких методів традиційної медицини.

Масажер має судинорозширювальну дію і розслаблює. Ще прихильники рефлексотерапії стверджують, що аплікатор допомагає при болях, судинних розладах, порушеннях у роботі опорно-рухової системи, зниженні лібідо та навіть лунатизмі.

При цьому використання аплікатора Кузнєцова має протипоказання:

  • рани;
  • бородавки;
  • шкірні захворювання;
  • схильність до кровотеч;
  • епілепсія;
  • серцева недостатність;
  • рак;
  • вагітність;
  • сп'яніння будь-якого характеру.

А також аплікатор Кузнєцова вважається індивідуальним масажним засобом – ним не рекомендується ділитися з іншими людьми. Як мінімум тому, що в процесі застосування можуть виникати мікротравми шкіри та є ризик інфікування.

Як насправді

Однак, навіть якщо протипоказань немає, застосування аплікатора навряд чи допоможе. Щоб терапія мала якийсь ефект, її необхідно поєднувати зі здоровим способом життя та спостерігатися у лікаря.

Даних щодо ефективності килимка в банках знань взагалі немає. Відсутність інтересу вчених до цієї теми, швидше за все, свідчить про те, що наука не сприймає всерйоз чергову чудодійну методику.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело: health.24tv.ua