У клініці «Медіон» проводять онкологічні операції із застосуванням найсучаснішого обладнання



Полтавська клініка «Медіон» має ліцензію для надання онкологічної допомоги. У ній працюють фахові лікарі хірурги-онкологи та лікарі-онкологи, хіміотерапевти. У «Медіоні» є необхідне обладнання для проведення обстежень, а на базі стаціонару хірургічного відділення хірургічного виконуються оперативні втручання різного ступеню складності. Про це ми говоримо із завідувачем хірургічного відділення клініки «Медіон», кандидатом медичних наук, доцентом кафедри хірургії №5 Харківського національного медичного університету, хірургом вищої категорії, провідним хірургом клініки Ігорем Рибаком.

-Пане Ігорю, яку допомогу можуть отримати у клініці пацієнти із онкологією?

-У нас є повний спектр обстежень для онкологічних хворих: ми можемо виконувати мультиспіральну комп’ютерну томографію з контрастуванням або без певних зон або з режимом онкоскринінгу. Також у нас є можливість виконувати магніто-резонансну томографію різних ділянок для визначення стадії хвороби, приростання та певних інших онкологічних аспектів. Якщо пацієнти потребують хіміотерапевтичної допомоги, у нас також є все необхідне для цього.

До виконання онкологічних, онкохірургічних операцій наша анестезіологічна служба готова на 100 відсотків. У нас також є можливість гемотрансфузії певних речовин, пов’язаних із кров’ю та білками плазми крові.

-Які види онкологічних операцій виконують у клініці?

-Ми можемо виконувати онкологічні операції різного ступеня складності. Це – операції на черевній порожнині, на кінцівках, на грудній порожнині, шиї. Також нейрохірурги можуть виконувати онкологічні операції на нервах периферійних та на хребті. Всі оперативні втручання, які виконуються у хірургічному відділенні «Медіона», проводяться за правилами "fast track surgery"(хірургії швидкого відновлення). Ці онкологічні операції, якщо виконуються на черевній порожнині, то, як правило, лапароскопічно, а якщо на грудній – торакоскапічно або з міні-доступів. При малоінвазивних лапароскопічних операціях ми використовуємо обладнання всесвітньо відомих брендів KarlStorz, LigaSure, Harmonic. Все робиться для того, щоб пацієнт скоріше одужував, відновлювався без ускладнень і скоріше повертався додому.

-Чи використовуєте ви результати проведених операцій у своїй науковій діяльності?

-Ми займаємося певними хірургічними проблемами. У нас є багато пацієнтів, яких ми обстежуємо, оперуємо і можемо виставляти позитивні результати лікування. Є певні напрацювання, які запатентовані у патентному центрі України. Також ми можемо розміщувати свої статті у закордонних журналах, які входять до Scopus, про позитивні результати лікування як онкохірургічних хворих, так і хворих із хірургічною патологією взагалі.

Нагадаємо, що звернутися до «МЕДІОНУ» можна за номером безкоштовної телефонної лінії 0-800-509-003.

Знаходиться медичний лікувально-діагностичний центр «МЕДІОН» за адресами: м. Полтава вул. Сінна, 37 та вул. Європейська, 42.