Стрімко холодає: коли розпочнеться опалювальний сезон у Полтавській області



Опалювальний сезон на Полтавщині мав розпочатися у листопаді, проте через похолодання котельні планують запустити наступного тижня. Про це розповів заступник гендиректора "Полтаватеплоенерго" Ігор Процай у коментарях "Полтавщині".

Початок опалювального сезону у Полтаві залежатиме від погодних умов, хоча планувався він із листопада. Котельні включають, коли середньодобова температура становить нижче +8 °C протягом трьох діб поспіль. За прогнозами синоптиків, цими вихідними температура повітря підвищиться до +18 °C. Проте з понеділка вже похолодає і наступної п'ятниці показник термометра опуститься ближче до 0 °C.

Уточнюється, що всі 92 котельні "Полтаватеплоенерго" готові до роботи, вони забезпечені генераторами потужністю 100-140 кВт на 70%, проте незабаром цей показник доведуть до 100%. Самі генератори розмістять за територіями котелень, 100 генераторів потребують заправки, обслуговування та охорони. Також підприємство проситиме у товариства кошти, щоб забезпечили генератори паливом.

Як і планувалося, більшість котелень перевели на критичні лінії обленерго, тому у разі погодних відключень світла котельні працюватимуть від електромережі. "Полтаватеплоенерго" просить абонентів з розумінням ставитися до їхньої роботи й не забувати про те, що йде війна.

Нагадаємо, «Полтаваобленерго» вже запровадило нові графіки погодинних вимкнень світла.

Стежте за усіма важливими новинами у нашому Telegram.