Данці побудують на Масанах у Чернігові житло для ВПО за 17 мільйонів євро



Виконавчий комітет Чернігівської міської ради прийняв рішення «Про погодження проекту «Детальний план території другого мікрорайону житлового району «Масани».

Нагадаємо, другий мікрорайон Масанів – це територія площею 29,41 гектар між вулицями Любецькою, Європейською (колишня – Визволителів), Незалежності та Проектною. Умовно, це територія навпроти «Велмарта» у глиб Масанів.

Напочатку серпня у міській раді пройшли громадські слухання щодо забудови цього мікрорайону, де з’ясувалося, що одним з головних питань, що стоять на заваді забудові, є ставки промислових відходів – тільки після їх рекультивації стане можливе будівництво у цьому мікрорайоні.

Тепер стало відомо, що у рамках забудови другого мікрорайону Масанів, зокрема, має бути побудовано житло для тих, хто його втратив внаслідок російсько-білоруської агресії:

-В цьому детальному плані враховані наші домовленості з датськими партнерами, які будуть будувати декілька будинків на 420 квартир (там ще в нас є перемовини по соціальній інфраструктурі, мається на увазі садочок) для мешканців міста та осіб, які тимчасово втратили житло внаслідок російської агресії. Там є свої процедури: це прозорий процес, який повністю «Рокал Україна»(організація, яка бере на себе будівництво, – прим.) проводить згідно своїх європейських стандартів. Ми, зі свого боку, як міська рада, сприяємо максимально. Це суттєва допомога – мова йде про інвестиції близько 17 мільйонів євро, – розповів в.о. мера Чернігова Олександр Ломако.

Члени виконкому одноголосно прийняли рішення. Однак тепер його мають затвердити депутати міської ради.

Сєргєй Карась

Чернігівська медіа група