Скарги на шкільне харчування: в Дніпрі презентували оновлене меню



У понеділок, 18 вересня в Дніпрі відбулася презентація - обговорення шкільного меню. До нього долучилися батьки та представники компанії “Олімпіус Консалт”, яка відповідає за харчування в закладах освіти.

Про це повідомляє сайт 056.

На заході керівництво компанії вибачилося за ті помилки, за які отримали скарги. Пояснили, що вони вже виправлені, або в процесі виправлення. Проблем з логістикою вже немає, меню змінено, замовлений інший посуд. І звичайно, було прийняті кадрові рішення щодо залучення в команду додаткових технолога та дієтолога, що спеціалізуються саме на дитячому харчуванні, відповідно до дитячих харчових звичок.

"Коли ми починали цей проєкт, ми навіть не думали про це, але зараз катастрофічно у нашому місті не вистачає фахівців харчової промисловості. Багато жінок уїхали за межі країни. Тому ми стикаємося з такими труднощами і вирішуємо це питання.

Були нарікання, що діти не отримують гарячої їжі. Та ми у всі базові школи встановили новітнє обладнання - це теплові шафи. Має пройти певний період спрацювання", - розповів директор підприємства Михайло Торощин.

Про найголовніше - шкільне меню розповів комерційний директор підприємства Євген Лисенко.

"Ми дійсно отримали дуже багато зауважень. Починаючи з того "Чому не солоне?", "Чому чай трав'яний, хіба не можна брати звичайний?", ну і про квасолю. Наша найбільша помилка в тому, що ми дуже пильно намагалися виконати 305 постанову Кабміну і забули про домашні кулінарні звички дітей", - сказав він.

Після конференції було презентовано до дегустації ті страви, які вже відкориговані - на понеділок, вівторок і середу. На цьому тижні допрацюють меню на четвер та п'ятницю.

Але меню, яке сьогодні побачили батьки, сподобалось їм. Вони відмітили, що бобові вже більш співвідносяться в стравах, овочі порізані, а яйця вже не варені в шкарлупинках, а у вигляді омлету. Також до смаку прийшлися котлети з підливою. Стосовно надгнивших яблук, вирішено, класти їх більше, щоб можна було замінити, якщо таке трапиться.

В комнанії запевнили, що надалі будуть йти на контакт з батьками і за рекомендаціями докориговувати меню, але в межах норм реформи, тому солодкого чаю чи булочок можна не очікувати. При цьому будуть прагнути покращити рецептури та зробити страви більш привабливими та адаптованішими до повсякденних дитячих звичок.