Сайт Чернігова потрапив на мапу рекомендованих медіа України



142 медіа з усіх регіонів України пройшли незалежне експертне оцінювання та були занесені на інтерактивну Мапу рекомендованих медіа. Проєкт ініціювали громадські організації “Інститут масової інформації” (ІМІ) та “Детектор медіа” за підтримки міжнародної організації Internews. 18 вересня на спільній прес-конференції було оприлюднено результати цього дослідження.

Приємно відзначити, що по Чернігівській області до мапи перевірених, достовірних і рекомендованих медіа потрапив сайт Чернігова 0462.ua. Окрім нашого сайту до переліку по Чернігівській області потрапили «Суспільне Чернігів», а також ніжинський сайт MyNizhyn.com. Таким чином, два інформаційних сайти Чернігівської Медіа Групи потрапили до переліку рекомендованих по Чернігівській області експертним, професійним середовищем. Всю мапу рекомендованих медіа України можна переглянути за посиланням.

На першому етапі до участі в проєкті подалося понад 200 регіональних медіа. Незалежні медійні експерти та юристи оцінювали регіональні новинні портали, радіо й телеканали за трьома основними блоками критеріїв – прозорість, дотримання професійних стандартів і журналістської етики.

Прозорість передбачає відомості у відкритому доступі про засновників і кінцевих бенефіціарів медіа, а також, чи є у відкритому доступі контактна інформація медіа.

Дотримання журналістських стандартів включає в себе: відсутність джинси та немаркованих рекламних матеріалів, кількість власних журналістських матеріалів, відсутність мови ворожнечі, відсутність антинаукових тверджень (ворожки, астрологи). Також критично важливим для експертів був фактор відсутності в медіа проросійських наративів. Детальніше з методологією оцінювання можна ознайомитися за цим посиланням.

“Мапа рекомендованих медіа – це продовження багаторічної роботи ІМІ та “Детектора медіа” над моніторингами якості інформації, яку отримують українські громадяни. ІМІ вже давно публікує “Білі списки” онлайн-медіа. І вони для багатьох стають орієнтиром: яким медіа можна довіряти та звідки варто брати інформацію. Водночас підкреслю, що мапа не вирок і буде живим організмом. Ми сподіваємось і на підтримку колег, перш за все з регіональних медіа. Виконуйте роботу над помилками, якщо не ввійшли до мапи, адже ми її будемо з часом оновлювати. Головна мета в нас одна – дати нашим співгромадянам повну та точну інформацію про те, що відбувається в Україні та світі. Це особливо важливо під час війни, коли відсутність правдивої інформації може коштувати комусь навіть життя. І, навпаки, її наявність може комусь допомогти вижити”, – зазначила Лигачова.

Вітаємо всіх колег нашої редакції з такою високою професійною оцінкою! І дякуємо нашим читачам за довіру!

* * *

Раніше ми писали, що Міністерство культури та інформаційної політики України включило сайт Чернігова 0462.ua до мапи країни з переліком перевірених джерел інформації по кожному регіону, яким можна довіряти.

* * *

Чернігівська Медіа Група є незалежною регіональною медіа компанією, що працює на інформаційному ринку північної України з 1997 року. Основні напрямки роботи компанії:

  • регіональне представництво мережевих радіостанцій: "ХІТ FM", "Люкс FM ", "Байрактар", "Мелодія", "Шансон", "Рокс", "Релакс", "Наше радіо", "Power FM".
  • регіональні інформаційні веб-сайти: 0462.ua, GOROD.cn.ua, MYNIZHYN.com, SLAVUTICH.cn.ua, GOROD.sumy.ua, OO.cn.ua;
  • видавництво регіональних друкованих медіа: газета «Сім Днів» і журнал «BOOM!»;
  • кіоскова мережа «Чернігівпреса».


Хочете швидше дізнаватися про найцікавіші і найважливіші новини?
Приєднуйтесь до наших каналів:
- в TELEGRAM
- у VIBER
- в 
INSTAGRAM
Тут тільки найактульніші відео, новини та історії Чернігова!