У Запоріжжі виявили перевищення концентрації сірководню в атмосферному повітрі



Фахівці центру контролю та профілактики хвороб за допомогою мобільної еколабораторії здійснили виміри якості атмосферного повітря на території житлової забудови. Результат показав перевищення максимально допустимих концентрацій забруднюючих речовин у повітрі.

Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, передає 061.

Протягом доби в денний час провели заміри в точках по вулицях Маяковського (Вознесенівський район), та проспекту Моторобудівників (Шевченківський район) з визначенням максимально-разових концентрацій пилу загального, дрібнодисперсного пилу діаметром 2,5 мкм та 10 мкм , діоксиду азоту, оксиду азоту, озону, оксиду вуглецю, хлору.

Протягом дня відібрано для досліджень 14 пробатмосферного повітря для оцінки у санітарно-гігієнічній лабораторії на вміст сірководню, аміаку, ангідриду сірчистого, формальдегіду, фенолу.

Зафіксоване перевищення максимально-разових концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі: по вулиці Маяковського, 11 по показнику сірководень – 0,0109 мг/м3, що в 1,36 рази вище гранично допустимих концентрацій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що посадовці та екологи провели виїзну нараду щодо скарг мешканців на забруднення повітря Запорізьким кабельним заводом