Готує "фейкові" вибори на окупованих територіях: СБУ оголосила підозру голові центрвиборчкому рф



Служба безпеки повідомила про підозру голові центральної виборчої комісії росії Еллі Памфіловій, яка організовує псевдоголосування в тимчасово окупованій частині України. В Маріуполі окупанти планують провести так звані "вибори" 8-10 вересня.

Про це повідомила прессужба СБУ.

"Памфілова сприяє вищому військово-політичному керівництву росії у «легалізації» окупаційного режиму в тимчасово захоплених регіонах нашої держави. До злочинної діяльності очільниця центрвиборчкому рф залучила свого заступника – Миколу Булаєва та секретаря російського відомства Наталію Бударіну", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, всі троє посадовців виконують завдання кремля щодо створення «зовнішньої» видимості «виборчого процесу» в тимчасово захоплених районах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.  Для цього створюють там окупаційні «тервиборчкоми», до складу яких залучають місцевих зрадників і колаборантів.

Наступним завданням фігурантів під керівництвом Памфілової є повна фальсифікація результатів псевдовиборів на користь маріонеткових «кандидатів», яких висуває кремль.

"Щоб «намалювати» потрібну кількість «голосів», керівництво центрвиборчкому рф буде використовувати свій «досвід» організації фейкових плебісцитів в окупованій частині України у 2022 році. Тоді російська чиновниця разом зі своїми підлеглими проводила незаконні референдуми щодо «приєднання» до рф захоплених територій на півдні та сході нашої держави", - зазначити в СБУ.

За всіма викритими фактами слідчі Служби безпеки повідомили Памфіловій та двом її спільникам – Булаєву та Бударіній – про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Оскільки фігуранти перебувають за межами України, правоохоронці вживають комплекс заходів для їх притягнення до відповідальності.

Зловмисникам загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: 

Окупанти хочуть провести вибори в Маріуполі 10 вересня

Гауляйтер Маріуполя показав, як окупанти готують приміщення для "виборів", - ФОТО