Криворізькі правоохоронці викрили шахрайський саll-центр, - ФОТО



У Кривому Розі правоохоронці викрили шахрайський саll-центр. Окрім нашого міста, зловмисники створили та забезпечували роботу шахрайських саll-центрів у Львові, Одесі та Дніпрі. Працівники офісів дізнавалися конфіденційну інформацію українців або залучали до псевдоінвестиційних проєктів громадян та іноземців. Загалом правоохоронці провели 17 обшуків.

Про це повідомили у ГУНП у Дніпропетровській області.

Поліцейські встановили, що загалом у відповідних call-центрах працювало понад 800 осіб. Заздалегідь розроблювалися сценарії спілкування з «клієнтами», операторів навчали застосовувати маніпулятивні техніки, спрямовані на виклик довіри. Зловмисники обладнали офіси електронно-обчислювальною технікою та Sip-телефонією.

Зазначається, що аферисти телефонували громадянам під виглядом працівників служби безпеки банків і мобільних операторів. Правопорушники дізнавалися реквізити карток і коди із SMS-повідомлень для подальшого привласнення грошей.

Також, громадянам пропонували інвестувати кошти в криптовалюту. Або ж зацікавлювали потерпілих надвисокими прибутками від інвестицій у різних сферах економіки. Встановлюється сума завданих збитків.

За місцями розташування call-центрів правоохоронці провели 17 обшуків. Вилучено майже 900 одиниць компʼютерної техніки, а також мобільні телефони, жорсткі диски, SIM-картки та документацію.

Проводяться слідчі дії для встановлення організаторів шахрайських схем.

Читайте також: Шахрайські саll-центри: на Дніпропетровщині та Латвії затримали членів організованої злочинної групи.

Слідкуйте за новинами в Telegram. 

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. 

Читайте нас на Google News.