Ціни на кавуни на ринках Кривого Рогу, - ФОТО



Сезон кавунів у Кривому Розі у самому розпалі. Цьогоріч у нашому місті багато пропозицій із деокупованої Херсонщини, а саме з Високопільської. Великоолександрівської та Нововоронцовської громад. Минулого року, через повномасштабне вторгнення росії в Україну і окупацію Херсонщини, пропозицій корисної ягоди у нашому місті було не багато, а от цього року можна обрати кавун на любого розміру. Де найдешевші ціни і найбільший вибір кавунів у Кривому Розі?

Журналіст 0564.ua відвідав ринки Кривого Рогу, щоб дізнатись ціни на кавуни.

На Оптовому ринку найбільший та найдешевший вибір кавунів у Кривому Розі. Велика кількість продавців пропонують великий вибір кавунів. До нас кавуни везуть переважно з Херсонщини, але є і місцеві - з Красіно. Ціна стартує від 13 гривень за кілограм. Більшого розміру кавуни коштують по 14 гривень за кілограм. Також є "чорні" кавуни - їх продають по 20 гривень за кілограм.

А от на Соцмісті продають найдорожчі кавуни. Їх ціна - 20 гривень за кілограм. І це не зважаючи на відносну близькість Соцміста до Оптового ринку.

На Ювілейному та Північному (44 квартал) ринках кавуни продають від 18 до 20 гривень за кілограм.

А от на ринку на 7 Зарічному ціна на кавуни стартує від 15 до 16 гривень за кілограм.

Дієтологи радять вживати кавуни, оскільки в них великий вміст води та вони наповнюють організм вологою та вітамінами.

Завдяки вмісту у кавуні антиоксиданту лікопіну - знижується ризик розвитку раку та діабету.

Кавун нормалізує роботу серцево-судинної системи, адже у його складі є магній, калій, вітаміни А, В6, С та амінокислота цитрулін, яка здатна знизити артеріальний тиск.

Вітамін С зміцнює імунну систему та допомагає організму засвоювати залізо, тоді як вітамін А має вирішальне значення для здоров’я шкіри та очей. Якщо з’їсти кавун, посипаний сіллю, отримаєте не тільки нові гастрономічні враження, а ще й поповните запас втрачених електролітів після тренування.