Героєм відео, яким генерал Залужний анонсував початок контрнаступу, став актор із Маріуполя. Історія Володимира Ращука, - ФОТО, ВІДЕО



В суботу, 27 травня, Головнокомандувач Збройними Силами України генерал Залужний опублікував в Телеграм-каналі відео з підписом:  «Прийшов час повертати своє».

Ми не знаємо точно, чи означає це початок контрнаступу Збройних Сил України, чи тільки анонс, але хочемо вам розповісти про людину, яка на відео зачитує клятву українського захисника. Це маріуполець Володимир Ращук, екс-актор Маріупольського драматичного театру.

Володимир Ращук народився у 1987 році у Маріуполі. 

В юності багато займався спортом, отримав перший розряди з водного поло та волейболу. Кандидат у майстри спорту з вільної боротьби. Проте основним захопленням для нього став не спорт, а мистецтво. 

В 2010 році Володимир Ращенко закінчив Київський національний університет театру, кіно та телебачення ім. Карпенка-Карого. І з 1 листопада 2007 року став актором Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки.

Довоєнне фото з архіву родини Ращенко-Білан, Дзеркало тижня

Героєм відео, яким генерал Залужний анонсував початок контрнаступу, став актор із Маріуполя. Історія Володимира Ращука, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Проте ще до того Володимир Ращенко два роки пропрацював у Маріупольському драматичному театрі.

Маріупольська драма – це дуже болюча тема для нього. Театр, який був знищений російськими окупантами, - став не просто першим місцем у житті, де Володя зміг застосувати свій акторський талант. Театр був місцем сховища від російських бомб та ракет для його сестри, яка залишалась в заблокованому Маріуполі.

"Я не курив 7 років і ось коли потрапила бомба (в театр - 0629) - я закурив. Мені було надважко, тому що три дні не було зв'язку з сестрою. Я не знав, що відбувається. Потім уже вона набрала і сказала, що за п'ять годин до цього вибуху вона встигла вийти», – згадав Володимир Ращенко і інтерв’ю «Антикору».

Коли почалась повномасштабна війна, Володимир Ращенко в перші дні пішов добровольцем. У цього був «білий квиток», і у військоматі його б на фронт не взяли, тому він пішов у добровольчий батальйон. Став командиром роти батальйону «Свобода» Нацгвардії України, навесні звільняв від російських окупантів Київську область. Згодом вирушив на схід України де брав участь у боях на Бахмутському напрямку. Брав участь у боях за Сіверськодонецьк.

Героєм відео, яким генерал Залужний анонсував початок контрнаступу, став актор із Маріуполя. Історія Володимира Ращука, - ФОТО, ВІДЕО, фото-2

Слідом за ним до батальйону вступила і дружина, відома актриса театру та кіно Вікторія Білан.

Фото - проєкт "Незламні"

Героєм відео, яким генерал Залужний анонсував початок контрнаступу, став актор із Маріуполя. Історія Володимира Ращука, - ФОТО, ВІДЕО, фото-3

В своїх чисельних інтерв’ю Володимир Ращенко каже, що ця війна для нього священна. 

«Вже стільки років це триває. Прийшов час покінчити з нашими ворогом», - каже Володя.

Зараз Ращенко, позивний «Актор», готується остаточно звільняти окуповані українські землі. Він неодноразово казав і своїм друзям, і в інтерв’ю різним виданням, як важливо для нього першим увійти в рідний для нього Маріуполь.

Тому погодьтесь, символічно, що саме він зачитує клятву захисників України, яким проголошується контрнаступ ЗСУ.

Україно, рідна земля-мати!

Господь, отець наш небесний!

Благословіть!

Я іду знищувати ворогів землі рідної.

Нехай рука моя буде твердою,

Щоб вбивати ворогів.

Нехай око моє буде ясним.

Щоб вбивати ворогів.

Нехай зброя моя буде справною,

Щоб вбивати ворогів.

Нехай воля моя буде сталь, 

Щоб вбивати ворогів.

Україно, рідна земля-мати!

Господь, отець наш небесний!

Благословіть наш рішучий наступ!

Нашу священну помсту.

Нашу святу перемогу.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube