Як позбутися запаху перегару після вживання алкоголю: 5 дійсно дієвих способів



Неприємний запах перегару з'являється як наслідок переробки печінкою спирту та утворення певних речовин, зокрема оцтової кислоти. Виводяться ці продукти через легені, шкіру та нирки. Тому для того, щоб якнайшвидше позбутися цього запаху з рота, потрібен комплексний підхід.

Більше рідини

Слід вживати якомога більше рідини. Найкращий варіант – чай, зокрема зелений, який має сечогінний ефект. За рахунок цього організм швидше позбавлятиметься непотрібних хімічних сполук.

Свіже повітря

Щоб спирт швидше окислювався печінкою, потрібен доступ великої кількості кисню. Тому варто відкрити вікно або прогулятися на природі. Також допоможуть будь-які дихальні вправи, за рахунок яких концентрація видихуваних парів етилу зменшиться, і перегар буде не такий сильний.

Душ

Як зазначалось, продукти переробки спирту виводяться через шкіру. Тож, якщо прийняти теплий душ, пори відкриються, і ці процеси прискоряться.

Білок, фрукти та трохи гостренького

Спирт швидше переробиться, якщо підживити організм білком. Тож варто поїсти нежирне м'ясо або яйця. Крім того, щоб прискорити обмінні процеси в організмі, слід приправити страву гострими прянощами та поїсти свіжих овочів або фруктів.

Полоскання

"Приглушити" неприємний запах з рота допоможуть полоскання сольовим розчином. Для цього слід розвести чайну ложку солі в стакані теплої води.