Навіщо в СРСР крохмалили білизну: надзвичайно дієвий лайфхак від наших мам та бабусь



У Радянському Союзі доволі поширеним явищем серед господинь було крохмалення білизни. Звісно, зараз такий лайфхак може викликати подив, однак наші мами та бабусі користувались ним із заздрісною активністю. Навіщо вони це робили, читайте далі.

Навіщо крохмалити білизну

Такий цікавий спосіб мав на меті надати білизні ідеальної гладкості, акуратного вигляду, зберегти її форму і стійкість, а також збільшити жорсткість тканини. Крім того, крохмаль був доволі доступним засобом в умовах радянського дефіциту.

Нам обробляли білизну, штори, скатертини й інші текстильні вироби. Таким чином речі ставали більш стійкими до зношування, довго зберігали свіжість і потрібну форму. Також його активно використовували й під час пошиття різноманітного одягу, аби той відразу мав необхідні для майстра об'єм і форму.

Чому обирали крохмаль

Насправді використання крохмалю було обумовлено не тільки його чудовлю здатністю покращувати стан білизни й іншого текстилю, а й через серйозний дефіцит у державі. Хімічні відпарювачі та прасувальні преси не були доступні для більшості громадян, а тому на допомогу приходив саме крохмаль. Адже він давав подібні результати, був завжди під рукою і чудово справлявся зі своєю роботою.