«Музика серця» – учні та вчителі ліцею № 20 провели літературно-музичний вечір, присвячений видатному земляку Володимиру Шинкаруку



Володимир Шинкарук — український поет, прозаїк, композитор, бард-виконавець та конферансьє. Професор Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Він активно поєднував науково-педагогічну роботу з музичною та літературною творчістю. Почесний громадянин Житомира.

Про це інформує Житомирська міська рада.

Натхненницею та організаторкою заходу стала вчителька української мови та літератури ліцею Ірина Лубківська. «Володимир Федорович був моїм викладачем в інституті. В той час я була співачкою, і ми дуже багато разом гастролювали. Я дуже поважаю цю людину, тому організувала цей вечір. Хотілося віддати частинку душі. Мені здається, нам це вдалося. Хотілося, щоб діти знали творчість Володимира Шинкарука», – пояснює пані Ірина.

«Концерт на честь Володимира Шинкарука. Ми розповідали його вірші та співали. Старанно працювали на репетиціях, щоб гарно виступити», – розповів 11-класник Вадим.

12-річна Софія вперше познайомилася з творчістю Володимира Шинкарука. «Було дуже цікаво. Під час підготовки бувало складно. Я боялася забути слова. Взагалі, це дуже гарний досвід. Ми повинні розвиватися, нічого не боятися, виступати та вивчати щось нове. У мене залишилося дуже багато гарних вражень від концерту», – розповіла 7-класниця.

На заході була присутня дружина маестро Людмила. Вона процитувала слова свого талановитого чоловіка: «Я замішую думки як тісто і випікаю з них хлібини віршів». «Скільки зараз він би випік тих хлібин, скільки віршів написав би. Але, на жаль, так сталося, що його немає. Тому пам’ятаємо його. Сподіваюся, що у учнів залишаться гарні враження від знайомства з його творчістю», – сказала пані Людмила.

Ліцей № 20 отримав естафету у проведенні культурно-мистецьких заходів від ліцею № 21.

«Від Житомирської міської ради та управління культури я хочу подякувати організаторам цього заходу. В січні цього року управління культури започаткувало культурну естафету серед навчальних закладів нашого міста для того, щоб підтримувати дух, щоб показати, що культурний фронт працює», – сказала начальниця управління культури Ілона Колодій.