У Ромнах за розтрату 3,5 млн бюджетних коштів перед судом постане посадовиця та її спільник



Слідчими Роменського районного відділу поліції спільно із працівниками Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України під процесуальним керівництвом Роменської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та спрямовано до суду кримінальне провадження стосовно жительки міста Ромни та киянина, які змовившись та зловживаючи своїм службовим становищем, склали завідомо неправдиві офіційні документи та вчинили розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Під час досудового розслідування, слідчі Роменського районного відділу поліції встановили, що 46-річна місцева жителька міста, яка перебувала на посаді керівника одного із місцевих комунальних підприємств, уклала договір з 59-річним керівником товариства з обмеженою відповідальністю, щодо виконання робіт по будівництву очисних споруд на об'єкті в одному із сіл Роменського району.

У подальшому в посадовиці та керівника товариства виник злочинний умисел, направлений на розтрату бюджетних коштів, виділених на виконання вказаних робіт. Тому, вони зловживаючи своїм службовим становищем та достовірно знаючи, що жодних будівельних робіт на вказаному об’єкті не було проведено, підробили необхідні документи у яких замість вартості виконаних робіт по обʼєкту будівництва, було зазначено завідомо неправдиві відомості щодо вартості обладнання, що підлягало встановленню на обʼєкті будівництва, а також вартості обладнання, яке в дійсності не було придбане.

Так, в результаті казначейством були перераховані кошти товариству з обмеженою відповідальності та при цьому жодних робіт з будівництва очисних споруд, у тому числі монтажу на обʼєкті відповідного обладнання, здійснено не було.

Як наслідок, в загальному було здійснено розтрату бюджетних коштів на суму більше 3 500 000 гривень.

Наразі поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування по кримінальному провадженню та скерували обвинувальний акт до суду.

Тепер згідно ч. 5 ст. 191 “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” та ч.2 ст. 28 ч.1 ст. 366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України посадовиці та її спільнику доведеться постати перед судом. Крім того, чоловіку доведеться відповідати ще й за ч.1 ст.209 “Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом” Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Підписуйтесьна нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua