"Це документ суворої звітності": стало відомо, хто видав перепустку Віктору Павліку



Цими днями у соцмережах вибухнув скандал через хизування у соцмережах спецперепусткою, яку видали Віктору Павліку. Поліція вилучила її, але користувачі продовжують цікавитись, хто ж видав її?

ТСН.ua поцікавився у першого заступника голови КМДАМикола Поворозник, хто і як видає спецперепустки в місті та від кого її отримав Віктор Павлік.

"Перепустки видає військова комендатура або Центральне управління військової служби правопорядку по місту Києву та Київській області. Вони їх замовляють і видають для столиці й області. В Києві перепустки видаємо ми – КМДА. Документ видається на підставі листів від підприємств та організацій, які їх потребують. Спецперепустка – це документ суворої звітності, на кожній є свій оригінальний номер. Тому легко можна перевірити – хто її отримав, хто видав, коли і як", - розповів

Скільки видано перепусток взагалі у КМДА не розповіли.

"Точної кількості не назву – це інформація не для розголошення. Можу сказати, що їх видали достатньо багато. Перепусток потребує столичний бізнес, адже їхня логістика має працювати цілодобово, а також усі ремонтні служби міста. Тож таких перепусток видано чимало. Важливо зазначити, що перепустки не видають фізичним особам – лише юридичним", - зазначив Микола Паворозник.

"Це документ суворої звітності": стало відомо, хто видав перепустку Віктору Павліку, фото-1

"Наскільки мені відомо, Віктору Павліку видали спеціальну перепустку, номер якої обліковується саме за Київською областю. Подробиць і підстав отримання я не знаю. В Києві її йому точно не видавали. Чи можна її дарувати? Ні! Це ж не подарунок. Які можуть бути подарунки під час війни? Схожий випадок трапився у Львові, коли начальник поліції подарував перепустку, що дозволяє проїзд на площу Ринок, своїй подрузі. Тут така ж сама ситуація. Життя людей, на жаль, нічому не вчить…", - розповідає заступник голови КМДА.