Не всі знають, чому губки для миття посуду мають різні кольори



Якщо в домі відсутня посудомийна машина, то звичайна поролонова губка залишається найпопулярнішим помічником під час миття посуду. Однак, під час цього процесу є свої нюанси, на які навіть досвідчені господині не звертають увагу.

Розкриваємо секрети правильного миття посуду губкою та розглянемо важливу роль, яку відіграє колір губки в цьому відповідальному процесі.

Які причини і вплив має різнобарвність губок для миття посуду

Хоча кольорові губки для миття посуду є звичними для нас, ми часто не звертаємо увагу на те, що їх кольори можуть мати свої властивості та характеристики.

Варто звернути особливу увагу на колір абразивної частини, а саме на жорстку сторону губки, яку використовують для видалення стійких забруднень, таких як пригоріла їжа. Цей абразивний матеріал називається скотч-брайт, і він визначає можливості губки.

Губки зі зеленою абразивною стороною мають властивість ефективно видаляти навіть найсиаріші забруднення. Однак, через свою жорсткість, цей матеріал може пошкодити покриття на посуді або залишити подряпини. Навіть емальований посуд може постраждати при використанні такої губки.

Губки з червоним скотч-брайт мають середню жорсткість своєї абразивної частини. Що частіше є оптимальним варіантом, оскільки така губка легко впорається зі стійкими забрудненнями, включаючи присохлу їжу. При цьому ризик появи подряпин на посуді після інтенсивного тертя майже незначний.

Губки, жовтого кольору, зазвичай використовують для найлегшого миття, наприклад зі скла. Жовтий колір вказує на те, що ці губки мають більш ніжну текстуру для взаємодії з забрудненою поверхнею, через це потрібно терти сильніше.