У Бахмуті тривають безперервні бої. Хроніка великої війни: 13 травня



Триває 444 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 6 ранку 13 травня

У Бахмуті тривають безперервні бої. Хроніка великої війни: 13 травня, фото-1

Протягом минулої доби противник завдав сім ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 81 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Для завдання ракетних ударів по Краматорську, Дружківці та Запоріжжю противник вчергове використав ЗРК С-300.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом, протягом минулої доби відбулось 47 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів.
  • На Куп’янському напрямку протягом доби противник спробував покращити тактичне положення, вів наступ у напрямку Масютівки, успіху не мав.
  • На Лиманському напрямку минулої доби ворог обстріляв населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення: Макіївка, Білогорівка, Луганської області, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ. Тривають безперервні бої у місті Бахмут. Окрім того, протягом минулої доби вів безуспішний наступ у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Ступочки. 
  • На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Авдіївка та Водяне, обстріляв населені пунки Степове, Авдіївка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.
  • На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Пречистівка та Велика Новосілка.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборону. Завдав авіаційного удару по районах населених пунктів Новопіль Донецької області; Малинівка та Червоне Запорізької області, а також Кізомис Херсонської області.

До одного із підрозділів противника у Сватівському районі Луганської області прибуло поповнення із числа відмобілізованих осіб. Відомо, що серед новоприбулого особового складу є військовослужбовці, які проходили лікування та реабілітацію через психічні розлади.

Останнім часом, на тлі значних втрат, російські окупанти посилюють контррозвідувальні заходи у тимчасово захоплених населених пунктах. Зокрема, збільшилась кількість постів та патрулів у Ялті Донецької області. Представниками російської комендатури шукають так званих «інформаторів», проводяться обшуки.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також п'ять ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Протягом минулої доби наші захисники було збили 22 ворожих БпЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, три райони зосередження живої сили, сім артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, склад боєприпасів, а також дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

Оперативна ситуація по області станом на ранок 13 травня від голови ДонОВА Павла Кириленка

У Бахмуті тривають безперервні бої. Хроніка великої війни: 13 травня, фото-2

Напередодні ввечері росіяни завдали ракетного удару по Дружківці — пошкоджено 7 багатоповерхівок. Крім того, вночі ворог обстріляв Краматорськ — пошкодив 2 будинки та тролейбусні лінії.

На Волноваському напрямку Вугледар зазнав авіаудару. У Новоукраїнці пошкоджено 4 будинки — село обстрілювали з артилерії, Градів та мінометів.

На Донецькому напрямку у Курахівській громаді пошкоджено 4-поверхівку в Кураховому, під обстрілами — Курахівка і Гірник. Зафіксовано обстріли Мар'їнки та Максимільянівки.

На Горлівському напрямку у Костянтинівці поранено 1 людину, пошкоджено 32 приватні будинки, 2 багатоповерхівки, 2 крамниці і 2 газогони. На території громади також пошкоджено будинок у Миколаївці та складські приміщення у Новомарковому.

На Лисичанському напрямку 1 будинок зруйновано у Ямполі і 1 будинок пошкоджено у Зарічному Лиманської громади.

Всього за добу росіяни поранили 4 жителів Донеччини. 

Ворог 21 раз обстріляв Донеччину - поліцейські задокументували воєнні злочини

У Бахмуті тривають безперервні бої. Хроніка великої війни: 13 травня, фото-3

Під прицілом рашистів опинились міста Костянтинівка, Авдіївка, Краматорськ, Часів Яр, Курахове, Торецьк, Дружківка, смт Ясногірка, села Новоукраїнка, Пречистівка, Новокалинове, Карлівка, Привілля.

Армія рф била по мирному населенню із ЗРК «С-300», РСЗВ «Смерч» і «Град», артилерії, танків.

Знищено та пошкоджено 106 цивільних об’єктів – 75 житлових будинків, підприємства, магазини, АЗС, складське приміщення, господарчі споруди, гаражі, автомобілі, газові труби, лінії електромереж.

Ракетами «С-300» окупанти обстріляли Краматорськ. Руйнувань зазнали 13 приватних осель, будівля підприємства, господарча споруда. Інформації щодо жертв не надходило.

Внаслідок ракетного удару по Дружківці пошкоджено 3 багатоквартирні будинки, поранено двох людей.

З артилерії та «Смерчів» російські військові вдарили по Костянтинівці, травмували цивільну особу. Руйнувань зазнали понад 30 приватних будинків, два багатоквартирні, магазини, критична інфраструктура.

«Градами» ворог атакував Торецьк. Снаряди влучили у багатоквартирні та приватні будинки, магазин, адмінбудівлю підприємства, господарчі споруди тощо. Попередньо – без постраждалих.

Під час артилерійського обстрілу на Бахмутському напрямку поранення отримали троє поліцейських.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 764 людини, з початку обов’язкової евакуації – 70 250 осіб, серед них 8 247– діти, 3 132– люди з інвалідністю.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262