У жителя Чернігова на Рівненщині вилучили понад 100 кг бурштину



Під час проведення оперативних заходів поліцейські Вараського ВП встановили, що водій «Renault Laguna» може незаконно перевозити каміння бурштину.

У жителя Чернігова на Рівненщині вилучили понад 100 кг бурштину  , фото-1

Відтак, дев’ятого травня, приблизно о 19 годині, поліцейські зведеного загону, які здійснювали службу на блокпосту поблизу міста Вараш, зупинили зазначений транспортний засіб.

Як повідомили в поліції, водій, 44-річний житель Чернігова, представив документи, однак ті мали явні ознаки підробки, а кілька мішків взагалі були неопломбовані. Після цього водій відмовився показати їхній вміст.

За цим фактом було зареєстровано відомості в Єдиній реєстраційній та досудовій розслідувальній базі за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України. Транспортний засіб був опечатаний слідчими та забезпечений охороною.

У рамках кримінального провадження і згідно з рішенням суду, поліцейські провели обшук, під час якого виявили та вилучили 110 кілограмів бурштину різної фракції. Його орієнтована вартість на "чорному" ринку становить пів мільйона гривень.

У жителя Чернігова на Рівненщині вилучили понад 100 кг бурштину  , фото-2

Вилучений бурштин буде направлений на експертизу, результати якої вирішать питання про повідомлення 44-річному жителю Чернігова про підозру.

Автомобіль "Renault Laguna" також був вилучений і перебуває на території відділу поліції.

Максимальне покарання, яке передбачає санкція статті — позбавлення волі на строк від 2️ до 3️ років.