На Буковині згадують Володимира Видюка



Володимир Олександрович Видюк народився 14 червня 1999 року в селі Гриців, Шепетівського району, Хмельницької області.

У 2004 році разом з матір’ю переїхав у село Снячів, Чернівецької області, де навчався в Снячівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ріс дуже працьовитим хлопцем, після закінчення школи продовжував вести домашнє господарство.

У 2018-му поїхав працювати за кордон. Через рік Володимира призвали на строкову військову службу, яку він успішно пройшов. Через два дні після повномасштабного російського вторгнення, хлопець знову одягнув військовий стрій.

26 лютого 2022 року Володимир мобілізувався до лав ЗСУ, де проявив себе відчайдушним, відважним і, водночас, співчутливим побратимом. Служив у військовій частині А-3719, 63-й ОМБ, 103-у батальйоні. Був солдатом із псевдо «Дикий».

«На жаль, війна не шкодує нікого… У найважчі роки боротьби вона забирає найкращих», - кажуть у рідній громаді воїна.

17 грудня 2022 року у селі Опитне Бахмутського району Донецької області Володимир загинув від ворожої снайперської кулі. Водночас росіяни вели танковий обстріл, вижити у якому було майже неможливо. Володимир Видюк поліг геройською смертю за Україну.

Поховали воїна в Снячеві на місцевому кладовищі. У загиблого залишилися мати, вітчим і сестра. У рідному селі кожен пам’ятає Володимира мужнім хлопцем, вірним другом, чуйним сином, турботливим братом, хоробрим побратимом, а про його працьовитість годі й говорити… Здається, немає такої роботи, яку б він не зумів зробити.

23-річний Володимир загинув в один день зі своїм односельчанином 28-річним Василем Тощуком.

«Великокучурівська громада втратила справжніх синів України, героїв-захисників жителів села Снячів Тощука Василя Олександровича, 04 січня 1994 року народження, та Видюка Володимира Олександровича, 14 червня 1999 року народження. Вони загинули 17 грудня 2022 року внаслідок отримання поранення, несумісного з життям, на території Донецької області», - написав голова громади Василь Тодеренчук. Вічна пам’ять! Герої не вмирають!

Незабутні: Буковина пам'ятає

Читайте також:  

  • На Буковину прибув черговий медичний евакуаційний потяг
  • 31 березня Буковина прощається з двома з військовослужбовцями

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)