Вибирайте, кого залишати: названі 5 кімнатних рослин, які «виганяють» із дому чоловіків



Згідно з повір'ями, серед кімнатних рослин є такі, що руйнують сімейне благополуччя і прирікають жінок на самотність. Ці рослини створюють атмосферу, нестерпну для представників сильної статі.

Тому від дому, де росте одна з таких квіток, безповоротно біжать усі чоловіки: сини залишають матерів, наречені покидають молодих дівчат, а чоловіки кидають дружин та дітей. Тож, якщо у вас є такі рослини, слід задуматись, чи не варто від них позбавитись, аби не ризикувати сімейним благополуччям.

Насамперед до квітів-розлучників відносять плющі та ліани. Не дарма народні прислів'я стверджують:

1. "Чоловік втече чимдуж, якщо жінка ростить плющ"

2. "Що довші стебла, то далі чоловік"

Сциндапсус, або золота ліана

Ця рослина невибаглива у догляді, має красиве строкате забарвлення листя та довге стебло, що іноді сягає п'яти метрів. Але, згідно з повір'ям, під час розпускання суцвіть вона віднімає у чоловіків всю статеву силу.

Цисус

Цю рослину ще називають кімнатним виноградом. Вона тендітна та красива. Але кажуть, що саме енергетика цисуса може стати причиною дратівливості, сварок, руйнування подружніх відносин. Крім того, його витке стебло нібито свідчить про здатність «витягувати чоловічу силу».

Дифенбахія

Ця кімнатна квітка передусім містить отруйні речовини, які становлять небезпеку для дітей і домашніх тварин. Вона виділяє випари, що викликають головний біль. Під впливом цих випарів у чоловіків випарів може спостерігатися спад сексуальної активності та панічні настрої. Крім того, вважається, що через рослину пара не може зачати дітей.

Плющ

Вважається, що дана рослина прирікає свою господиню на самотність, виживаючи чоловіка з дому. Темне забарвлення її листя сприймається як попередження про зачаєні в них негативні сили. Крім того, кажуть, що плющ має властивість поглинати енергію.

Монстера

Дана рослина має властивість виділяти вологу перед дощем. Вважається, що ця рідина викликає головний біль. А якщо тримати її у спальні, то чоловіки на підсвідомому рівні прагнутимуть залишити цей дім, щоби знайти для себе більш безпечніше місце.

Варто додати, що дослідниками флори не виявлено жодної містичної сили перелічених рослин. Але все ж таки люди побоюються розводити їх в оселі.