Збирав дані про військових, волонтерів та містян з активною проукраїнською позицією: в Одесі судитимуть зрадника, - ФОТО



В Одесі будуть судити ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність регіону та наводив ракети. Також він збирав інформацію про волонтерів і одеситів з активною проукраїнською позицією.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

У відомстві розповіли, що після початку повномасштабного вторгнення, підтримуючи окупаційну політику, обвинувачений налагодив контакт з військовослужбовцем зс рф, який знаходився на тимчасово окупованій території України. Від нього отримував завдання для проведення підривної діяльності проти України.

Інформатор передавав дані про ЗСУ в Одесі і області. Також він збирав у соцмережах та телеграм-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу силам оборони України, одеситів, які займають і транслюють суспільству активну проукраїнську позицію.

Зрадник передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військовослужбовців для подальшого їх знищення та вчинення інших злочинів відносно них.

Крім того, обвинувачений передавав білоруській журналістці дані про підготовку підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України до оборони Одещини.

Передану інформацію у подальшому ворог використовував для завдання ракетних ударів по регіону.

Під час затримання у чоловіка було виявлено та вилучено мобільний телефон, який використовувався в злочинній діяльності та вогнепальну зброю з боєприпасами.