В Україні надаватимуть додаткову допомогу пенсіонерам і переселенцям: у чому її суть



Учора 22 березня Кабінет Міністрів прийняв рішення про надання додаткової підтримки вразливим категоріям населення України. Мова йде про пенсіонерів та внутрішньо переміщених осіб.

У чому суть нової постанови

За новим рішенням Кабміну, люди похилого віку та переселенці, які мають проблеми зі здоров'ям, можуть отримати від держави особливий вид допомоги.

Ті громадяни, які внаслідок війни або знаходження в окупації опинились в складному становищі можуть отримати тимчасовий прихисток у медичних закладах та санаторіях. Крім того, їм нададуть психологічну підтримку та допомогу в соціальній адаптації.

Наразі точно невідомо, які конкретно заклади будуть залучені до такого експериментального проєкту, однак зазначається, що частина з них - це санаторії в Трускавці та Миргороді.

Вразливі категорії населення зможуть отримати там:

  • прихисток;
  • підтримку проживання;
  • стаціонарний догляд;
  • психологічну підтримку.

Найбільш незахищеним громадянам буде гарантовано не лише притулок, а й соціальну підтримку з урахуванням індивідуальних потреб, – обіцяють чиновники.

Варто зазначити, що мова йде про абсолютно безкоштовну допомогу й ніяких коштів за перебування в таких закладах з громадян стягуватись не буде.