Поножів'я, наркобізнес, орден "За мужність": яким був тиждень на Звягельщині



Тиждень, що минає, на Звягельщині був насичений як культурними й спортивними подіями, так, на жаль, і трагічними. Про найбільш актуальні із них розповідаємо у нашій рубриці 04141.

П’яна ДТП, що закінчилася поножів’ям. Поліцейські затримали 56-річного мешканця Звягеля, який підозрюється у скоєнні тяжкого злочину. Перебуваючи у нетверезому стані за кермом, він врізався у сусідський паркан, а потім порізав сусідку та її доньку.

Звягеляни облаштували наркобізнес, на якому заробляли орієнтовно 175 тисяч гривень щомісяця. Чоловіки продавали заборонені речовини у телеграм-каналі. Так, у помешканні, що винаймали молодики, одному із яких 19, а іншому, 21 рік, правоохоронці знайшли банківські картки, пакувальні матеріали, ваги та інші докази наркодіяльності.

До Звягеля приїде письменник та популяризатор науки Макс Кідрук. До Звягеля із презентацією своєї нової книги приїде український письменник й популяризатор науки Макс Кідрук. Космічна фантастика під назвою “Колонія. Нові темні віки” побачила світ у кінці 2022 року. У Звягелі автор буде 13 травня, захід відбуватиметься в розташованому у Палаці культури ім. Лесі Українки Idea Hub.

У Гульському ліцеї, що в Стриївській громаді на Звягельщині, відкрили Клас безпеки. Він облаштований за принципом зональності, тобто має такі локації, як пожежна безпека, мінна безпека, безпека дорожнього руху, надання домедичної допомоги та ігрова.

Військового зі Звягельщини нагородили орденом "За мужність". Старшому солдату зі Звягельського району Ігорю Зленку вручили орден “За мужність” lll ступеня. Відповідний Указ №532 президент України підписав 26 липня 2022 року.