Кияни просять не будувати дворівневу розв’язку на Оболоні



Мешканці Києва просять місцеву владу не починати будівництво дворівневої розв’язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу.

Про це йдеться в петиції №11849, яка опублікована на сайті Київміськради.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua". Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Автор петиції, Олександр Гречко, наголошує, що "під час війни такі проєкти є марнотратством, які ризикують отримати велику кількість скандалів з розкрадання коштів бюджету міста Києва".

Зазначається, що на покинутий проєкт Шулявського шляхопроводу, функціональність якого можна піддати сумніву, спочатку виділили 600 млн гривень, а потім оновили кошторис - збільшили бюджет до 2 млрд гривень. Проте він вже декілька років знаходиться в недоробленому стані. Це наочно показує, що не можна починати нове, коли не закінчене старе будівництво.

Крім того, активіст зазначив, що створення нової розв'язки не зменшить затори, а просто перенесе їх на інші перехрестя, що розташовані поруч.

Наразі петицію підтримали 749 осіб з 6000 необхідних.

Нагадаємо, ми розповідали раніше, що цього року в Києві планують розпочати будівництво нової дворівневої розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної.

Також писали про те, що у Києві на Оболоні збудують приватну загальноосвітню школи з поглибленим вивченням IT-наук. Її будівництво вже розпочалося на проспекті Івасюка, 10в на Оболоні.