Дітям просто подарували казку: небайдужі жителі зі всього світу відправили вихованцям миколаївської спецшколи № 6 різноманітну техніку, - ФОТО, ВІДЕО



Україні в боротьбі з ворогом допомагає весь світ. Окрім техніки та потрібної зброї, допомагають і цивільним жителям нашої країни.

Чудова історія сталась з миколаївськими дітками. Все почалось з блогерки, яка вирішила підтримати дітей графічними планшетами, а потім до неї долучились жителі з різних куточків світу!

Як розповіла директорка Маргарита Курзіна КЗ «Миколаївська спеціальна школа №6» Миколаївської обласної ради (для дітей з вадами слуху), її вихованцям допомогли пересічні жителі різних країн світу. А це і США, Казахстан, Австралія, Іспанія, Італія, Бельгія... 

"Моя донька(невістка) порадила мені звернутись в Instagram до блогерки Алена Америка, на яку була підписана, з проханням забезпечити наших педагогів графічними планшетами для дистанційного навчання наших вихованців. Написала. Отримала позитивну відповідь. Зняли відеоролік-звернення вчителів. Відправила. Вже за два тижні в нас були графічні планшети для вчителів", - пише Маргарита.

Проте на цьому добрі справи для дітей та дорослих не завершились, адже пізніше Маргариті знову написала блогерка, яка повідомила, що для учнів зберуть ще деякі гаджети!

«Маргарита! Ко мне обратилась американская семья (они русскоязычные), там родители преподаватели в Университете. Их сын хочет собрать ноутбуки и телефоны в своей школе. И если соберет , то отправит их вашим ученикам. От вас нужно - фотографии детей, которые остались в Украине. Немного об этих детях. В каких условиях они учатся. И адрес, куда отправить вам технику. Они соберут и отправят», - ось таке повідомлення отримала директорка закладу.

Тому, не гаячи часу, були складені списки дітей, які потребували гаджетів. 

"І почалося…Різниця в часі…Спілкувалися з Оленою здебільшого вночі… З батьками наших вихованців приходилось уточнювала місце перебування, бо деякі батьки з дітьми переїжджали в інший регіони України або поверталися додому, в Миколаїв, або виїжджали з Херсону".

Одній з учениць надіслали гроші з Італії на придбання ноутбуку. 

"Виявляється, що син спонсора відмовився відзначати свій день народження і всі гроші, які планувалося витратити на святкування дня народження, переслали Даші на придбання гаджету".

А сестрам Крістіні та Лізі сім'я з Чикаго передала не лише планшет, а й одяг та смаколики. Ще одній багатодітній родині переслали посилку з одягом вагою 20 кілограм. Це крім того, що діти отримали в подарунок два ноутбуки.

Дітям просто подарували казку: небайдужі жителі зі всього світу відправили вихованцям миколаївської спецшколи № 6 різноманітну техніку, - ..., фото-1

"Ще одна пані з Іспанії переслала три ноутбуки і дуже переживала,чи дісталися ноутбуки до своїх нових господарів. Був в її житті гіркий досвід. Колись працівник пошти поцупив два її телефони, і в коробки замість телефонів поклав цукор. Але не в нашому випадку. Все вдалося. Всі 30 гаджетів потрапили в руки вихованців цілими і неушкодженими.Не можливо підробити неприховані та відкриті емоції від дітей під час отримання планшетів та ноутбуків. Це видно на відео-звітах, які відправляла пані Олені в Америку! Дітям просто подарували казку! Хочу просто подякувати пані Олені та всім її підписникам за їх добрі серця!", - зазначає Маргарита.

Натомість в Америку поїде картина, яку написала вчитель закладу. 

"Щоб відправити картину,треба оформити на неї документи(атрибуцію). Але,гадаю,в нас все вийде. Бо гарні справи повинні бути доведені до кінця!", - резюмує Маргарита.