"Новим тролейбусам бути в Миколаєві": "Миколаївелектротранс" отримало черговий транш від ЄБРР



Сьогодні комунальне підприємство "Миколаївелектротранс" отримало черговий транш у розмірі 525 тисяч євро, який спрямують на оновлення тролейбусного парку.

Як повідомив мер міста Олександр Сєнкевич, "новим тролейбусам бути в Миколаєв", адже Миколаїв відновлює роботу з Європейським банком реконструкції та розвитку в рамках проекту оновлення тролейбусного парку. Після численних перемовин та зустрічей з міжнародними партнерами Миколаєву відновили фінансування для придбання нових тролейбусів.

- Ми розпочали проєкт оновлення троллейбусного парку ще у 2021 році. Перед початком війни місто змогло отримати 30 із 40 запланованих нових тролейбусів "Дніпро". Війна внесла корективи в наші плани, але не зупинила їх, тому продовжуємо розпочату справу для розвитку комунального громадського транспорту в Миколаєві,- зазначив Сєнкевич. 

Нагадаємо, що 19 грудня 2021 року на сесії міськради депутати погодили рішення про затвердження угоди про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством інфраструктури України та міською радою, яка дозволить місту закупити 50 "зелених" автобусів. 12 листопада 2020 року вже порушувалося питання щодо купівлі 50 “зелених” автобусів, але депутати міськради не погодили виділення 4,5 мільйонів. на сесії міської ради. Пізніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що для Миколаєва закуплять 40 автобусів. Після цього було оголошено тендер. Раніше планувалося оголосити тендер, щоб купити автобуси за кошти ЄБРР, у вересні 2021 року. Тоді мер Миколаєва повідомив, що брати участь у торгах зможуть компанії з Туреччини, Польщі, Китаю. Сенкевич нагадав, що минулий тендер не вдалося провести через санкції з боку Європи щодо Білорусі

У 2022 році комунальне підприємство мало б повністю закінчити реалізацію проекту спільно з ЄБРР на постачання нових 40 тролейбусів з аварійним автономним ходом до 1 кілометра. За кілька днів до початку війни місто встигло отримати 30-й тролейбусів.