Що покажуть в Оперному театрі Львова до кінця березня



Перелік подій в Оперному театрі Львова до кінця березня. 

До кінця березня у Львівському оперному театрі можна відвідати низку подій. Зокрема, опери, балет, концерти. Кореспондентка 032.ua створила добірку та пропонує ознайомитися. 

Концерт "Барвінський, Лисенко, Косенко"

Можна відвідати концерт фортепіанної музики українських композиторів "Барвінський, Лисенко, Косенко". Виступатиме піаністка Роксоляна Підчеха. 

Піаністка Роксоляни Підчехи, Фото: opera.lviv.ua

Піаністка Роксоляни Підчехи, Фото: opera.lviv.ua

Опера "Дон Жуан"

Для глядачів також покажуть одну з найпопулярніших опер В. А. Моцарта. Це історія про гріховність та розплату, що постала у нашому сьогоденні. Вона виконується італійською мовою з українськими субтитрами. 

Балет "Жізель"

Для глядачів покажуть романтичний балет "Жізель". Це містична історія, що завершується перемогою любові навіть після смерті. У сюжеті про те, що кохання селянки Жізелі таке сильне, що вона рятує коханого графа Альберта від смертельного танцю і чарів фантастичних віліс.

Опера "Наталка Полтавка"

Також можна буде побачити в березні оперу "Наталка-Полтавка", яка є однією з найпопулярніших романтичних українських опер. Це чуттєва історія про любов і вірність. 

Опера "Ріголетто"

Ця опера за мотивами драми Віктора Гюго "Король забавляється". Вона має драматичний сюжет, яка розповідає про невинне кохання, спокусу, приниження, розкаяння та жагу помсти.

Опера "Ріголетто", Фото: opera.lviv.ua

Опера "Ріголетто", Фото: opera.lviv.ua

Концерт "П'яццола. Танго"

У програмі концерту звучатиме цикл Астора П'яццоли "Пори року в Буенос-Айресі", а також інші відомі композиції П'яццоли в перекладі для інструментального тріо. Солісти: Назарій Пилатюк – скрипка; Антон Сопіга – гітара; Петро Довгань – фортепіано.

Опера "Мадам Баттерфляй"

Це лірична драма, яка оповідає про нездійсненне кохання японської дівчини до американського офіцера. Її виконують італійською мовою з українськими субтитрами. 

Опера "Мадам Баттерфляй", Фото: opera.lviv.ua

Опера "Мадам Баттерфляй", Фото: opera.lviv.ua

Концерт "Віктор Косенко. Останній романтик"

Жителів запрошують в березні також на концерт фортепіанної музики одного із визначних постатей в європейській музичній культурі ХХ століття – Віктора Косенка. Солістка – Антуанетта Міщенко.

Балет "Есмеральда"

Відомий сюжет про прекрасну Есмеральду та горбаня Квазімодо втілений у цьому балеті. Розповідає про кохання, жертовність та низку інших емоцій та відчуттів, які можна буде побачити в образах головних героїв. Присутні також масові, колоритні сцени з яскравими костюмами. 

Благодійний концерт "Колискова для солдата"

Всіх охочих запрошують на концерт для підтримки ЗСУ. Можна буде насолодитися українською вокальною музикою у виконанні золотих голосів України. Виручені кошти за квитки передадуть у благодійний фонд "Повернись живим".

Благодійний концерт "Колискова для солдата", Фото: opera.lviv.ua

Благодійний концерт "Колискова для солдата", Фото: opera.lviv.ua

Симфонічний вечір

Можна буде провести симфонічний вечір разом із оркестром Beethoven Sinfonietta. Звучатиме музика славетних віденських класиків на камерній сцені Дзеркальної зали. У програмі – музика Йозефа Гайдна, остання симфонія Амадея Моцарта. 

Балет "Дон Кіхот"

Покажуть неймовірні пригоди Дон Кіхота, а також закоханої пари Кітрі і Базіля, втілені у танці. Присутні зможуть насолодитися музикою, танцями і найскладніші класичні па у виконанні головних героїв. 

Балет "Дон Кіхот", Фото: opera.lviv.ua

Балет "Дон Кіхот", Фото: opera.lviv.ua

Читайте також: У центрі Львова висадять близько 280 "кліматичних" дерев: подробиці

Фото на головній: opera.lviv.ua