Труш – залишається: Зеленський продовжує масово звільняти керівників областей, після скандалу із п’янкою без керманича лишилась сусідня Хмельниччина



Вчора, 15 березня, Володимир Зеленський звільнив голів Луганської, Одеської та Хмельницької обласних військових адміністрацій.

Відповідні накази глави держави були оприлюднені на сайті президента.

Звільнено: Сергія Гайдая з посади голови Луганської обласної державної адміністрації; Максима Марченка з посади голови Одеської обласної державної адміністрації; Сергія Гамалія з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації.

Речник президента Сергій Никифоров пояснив причину таких кадрових змін Суспільному, пише ВЗ.

«Причина звільнень — підвищення якості управління регіону у кожному випадку. Зараз розглядаються кандидатури нових керівників», — повідомив він.

За словами Никифорова у Луганській області керівником буде найімовірніше військова людина: «Власне, це і була мотивація. Як і раніше, є такий намір у всіх прифронтових та відверто фронтових, як у випадку з Луганською областю регіонах, мати на посаді очільника саме військову людину».

Раніше повідомлялося, що Сергія Гайдая, який керував Луганщиною з 2019 року, можуть призначити послом України у Казахстані.

Тим часом МБ з посиланням на хмельницький ресурс vsim.ua інформує, що керівника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Гамалія днями затримали за водіння у нетверезому стані у Чернівцях. 

"Ми звернулися до своїх джерел у правоохоронних органах із різних міст і різних структур, повідомили журналісти видання. Відразу чотири із них, незалежних один від одного, підтвердили нам інформацію про те, що на Сергія Гамалія у Чернівцях оформили протокол за водіння у стані сп’яніння. Виявилося, що того дня відбулися посиденьки Сергія Гамалія в компанії в одному з ресторанів Чернівців.

Правдою є й те, що патрульна поліція зупинила автомобіль під керуванням Гамалія в комендантський час. Як записано в протоколі, з даними якого ознайомилися журналісти, сталося це о 00:30 неділі, 12 березня.

Гамалій був за кермом автомобіля марки Toyota. Вона була на київських номерах. На нього склали протокол за статтею 130 КУпАП.

Далі справу мають передати до суду, який і встановить чи дійсно Сергій Гамалій був за кермом в стані сп’яніння", - йдеться в повідомленні ЗМІ.

Також журналісти vsim.ua зазначають, що Сергій Гамалій не відповідав їм на дзвінки та повідомлення.

Кабінет Міністрів України погодив звільнення Гамалія з посади голови Хмельницької ОВА.

Як інформує Громадське, до цього президент Володимир Зеленський звільнив голів п'ятьох обласних військових адміністрацій: керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, керівника Запорізької ОВА Олександра Старуха, керівника Київської ОВА Олексія Кулебу, главу Сумської ОВА Дмитра Живицького та главу Херсонської — Ярослава Янушевича.